Siyaset ‘O sandık çok yakında gelecek’

‘O sandık çok yakında gelecek’

06.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, partinin üye sayısının 512 bin 543 olduğunu belirterek özetle şunları kaydetti:

‘O sandık çok yakında gelecek’

 

BAHAR ATAKAN Ankara

ZAM KÂBUSU: AK Parti iktidarı, 20 Aralık akşamı "faizi indiriyorum" deyip aslında faiz artırarak küçük yatırımcıyı çarpmıştı. 31 Aralık gecesi iğneden ipliğe yaptığı zamlarla asgari ücretlinin aldığı yüzde 50 zammı da çarptı. Zammı gece yarısından sonra geçerli ilan ederek zamları enflasyondan kaçırıp, milyonlarca memur ve emeklimizin yeni yıl zammını da çarpmış oldu. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının, dolandırıcıları bile kıskandıran yönetim anlayışı sağ olsun; yeni yılın daha ilk saatlerine rekor seviyede zamlarla girdik. Vicdansızca yapılan bu rekor zamlar, iktidarın beceriksizliğinin bir vesikasıdır. Bu iktidarın, bu saatten sonra Türkiye'ye vereceği tek şey, daha çok yoksulluk ve daha çok acıdır.

Haberin Devamı

TIPIŞ TIPIŞ GİDECEK: Ekonominin, E'sinden anlamayan insanları, göreve getirdin. Hazine'nin başına bakan diye getirdiğin "Nebati Kuyruklu Yıldızı", milletimiz çarpıldıkça utanmadan "Gözlerindeki ışıltıdan" bahsediyor. Sayın Erdoğan, vatandaş çarpıldıkça senin de gözlerin ışıl ışıl oluyor mu? Milletimize daha fazla çile çektirmeye hakkın yok. O sandık çok yakında gelecek ve bu beceriksiz iktidar, tıpış tıpış gidecek.

HAKLARINI ÖDEMEDİ: Sayın Erdoğan, geçtiğimiz sene sağlıkçılarımıza "hakkınız ödenmez" dedi. Nitekim dediğini de yaptı, haklarını ödemedi. Birazcık ek ödemeyi, aralık ayında verecekti ama yine ödemedi, sonraki bahara bıraktı. Bir sağlık çalışanımızın bir saatlik nöbet ücreti sadece 16 lira. Asgari ücretin altında maaş alan sağlık çalışanlarımız var. Hiç mi utanmıyorsunuz? Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi terk edip geleceğini başka ülkelerde arayan doktorlarımızın sayısı Türk Tabipler Birliği rakamlarına göre bin 361. Yurt dışına giden ve gitmek için hazırlık yapan çok değerli hekimlerimize sesleniyorum: Lütfen sabredin. İlk seçimlerden sonra Sayın Erdoğan ve onun kurduğu bu ucube düzen gidiyor.

Haberin Devamı

'Nereden baksanız saçmalık'

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal dün Akşener'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Uysal, "Türkiye'nin önündeki seçim, demokrasinden yana mı yoksa bir Baas rejiminin Türkiye'de daha da yerleşik hale geleceği bir güzergah mı; Türkiye'nin önündeki çok net tercih budur" dedi. Akşener ise Erdoğan'ın ‘muhaletefenin sokağa döküleceği’ yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Nereden baksanız acayip, nereden baksanız saçmalık. Sayın Erdoğan'a derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. -ANKARA Milliyet