Siyaset ‘O şimdi Baykalcı’ sözü Özkan’ı rahatsız etti

‘O şimdi Baykalcı’ sözü Özkan’ı rahatsız etti

16.12.2008 - 01:59 | Son Güncellenme:

Hüsamettin Özkan, CHP lideriyle yaptığı görüşmelerle ilgili Akşam gazetesinin attığı manşete tepki gösterdi

‘O şimdi Baykalcı’ sözü Özkan’ı rahatsız etti

Bir dönem Bülent Ecevit’in sağ kolu konumunda olan eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, yerel seçim öncesi, AKP karşısındaki en güçlü parti olan CHP’ye destek vermek amacıyla temaslarda bulunduğunu ve bu kapsamda CHP lideri Deniz Baykal ile iki kez görüştüğünü açıkladı.
Bu temaslarının dün Akşam gazetesinde, “O şimdi Baykalcı” başlığıyla sunulmasından rahatsızlık duyan Özkan, “Kişisel bir beklentim yok” dedi.
Akşam gazetesinde dün, “O şimdi Baykalcı” manşetiyle konunun haberleştirilmesi üzerine yazılı açıklama yapan Özkan, ülke sorunlarına duyarlı bir siyasetçi olarak, geçmiş yıllarda yapılan yanlışların tekrarlanmamasını amaçladığını söyledi.

‘Manşetten rahatsızım’
Baykal’la görüşmesinde, partiler ve adaylar arasında sağlanacak geniş bir uzlaşının mahalli seçimler öncesi kamuoyunda güçlü bir destek yaratacağını paylaştığını ifade eden Özkan, şöyle dedi: “Ancak bir gazetede yer alan, şahsımı üzen ve haksız bulduğum ‘O şimdi Baykalcı’ haber başlığı, haberin içeriği doğru olmasına rağmen bu görüşmelerin ve oluşan ortak görüş birliğinin kapsamını aşan bir yorum olmuştur.”
Özkan, Milliyet’e yaptığı açıklamada da, “Manşetten çok rahatsız oldum. Kişiselleştirilerek yazılması beni çok üzdü” dedi.

‘Uzlaşma arıyorum’
Özkan siyasal beklenti içinde olmadığını da vurguladıktan sonra şunları söyledi:
“Görüştüğüm insanlarla birliktelik oluşturarak bir katkı vermeye çalışıyoruz... Ben ana muhalefetle uzlaşı arıyorum. Bu arayışım da kesinlikle şahsi değil. Sayın Baykal’la çok sıcak, güzel ve samimi bir diyalog içindeyiz. Devam da ettireceğiz, geliştireceğiz.
Ben, önümüzdeki yerel seçimlere ülke meselesi olarak bakıyorum. AKP’nin kaybetmesi için karşı tarafta olan siyasetin bir çaba göstermesi gerekiyor. İşte burada CHP kilit bir rolde. Biz de ona destek vererek bu sürece katkıda bulunmak istiyoruz. Eğer bu diyalogdan bir kazanan çıkacaksa Türkiye kazanır.”