Siyaset Öcalan ve Binici terörist taziyesinde

Öcalan ve Binici terörist taziyesinde

14.09.2011 - 15:46 | Son Güncellenme:

BDP'li Milletvekili İbrahim Binici, İran güvenlik güçleri ile girilen çatışmada öldürülen Necmi Maç isimli PKK'lı terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Binici'ye, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da eşlik etti.

Öcalan ve Binici terörist taziyesinde

İran ordusunun PKK'nın İran'daki kolu olan PJAK'a yönelik 2 Eylül'de düzenlediği operasyonda; 'Kendal Baran' kod adlı Necmi Maç öldürüldü. Teröristin ölüm haberi Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ndeki yakınlarına ulaştı. Hilvan'ın Bağraç Köyü'nde oturan ve daha önce de Mehmet Maç isimli çocukları çatışmada öldürülen Maç ailesi mensupları, PKK'ya 2008 yılında katılan Necmi Maç'ın ölüm haberinin ardından köyde taziye talebini kabul etmedi.

Ailenin taziye talebini kabul etmemesi üzerine ilçe merkezinde BDP üyeleri tarafından Necmi Maç adına taziye çadırı kuruldu. Yenimahalle İnönü Caddesi üzerindeki BDP ilçe teşkilatı yakınlarındaki boş bir alanda kurulan taziye çadırının içine öldürülen teröristin posteri ile PKK'yı simgeleyen bezler asıldı.

Haberin Devamı

BİNİCİ ÖCALAN'IN KARDEŞİ BİRLİKTE GELDİ

Terörist için açılan taziye çadırını dün akşam saatlerinde BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret etti. BDP İl Başkanı Adnan Etli'nin de eşlik ettiği taziye ziyareti için ilçeye gelen BDP'li Binici ile Mehmet Öcalan'ın yakalarına ölen teröristin fotoğrafı iliştirildi. Binici ve Öcalan'ın çadıra geçmesi ardından orada bulunanlar öldürülen terörist için 'Zafer işareti' yaparak saygı duruşunda bulundu. Terörist taziyesinde BDP'li İbrahim Binici, çadırda bulunanlara Kürtçe konuşma yaptı. (DHA)