Siyaset 'Öğretmen dışında kimse okullarda eğitim veremez'

'Öğretmen dışında kimse okullarda eğitim veremez'

06.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, Danıştay’ın “Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolünün yürütmesini durdurması” üzerine Bakan Ziya Selçuk’a çağrı yaptı. Vakfın “değerler eğitimi” kapsamında artık etkinlik düzenleyemeyeceğini söyleyen Koncuk, “Sayın Selçuk, Danıştay kararını uygulamakta tereddüt etmemeli. Takipçisi olacağız. Yargı kararının uygulanmaması hukuken suçtur. Değerler eğitimine karşı değiliz. Öğretmen dışında hiç kimse okullarda eğitim veremez, buna karşıyız” dedi.

Öğretmen dışında kimse okullarda eğitim veremez

Protokol durduruldu

Haberin Devamı

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Ensar Vakfı, vakfın okullarda “değerler eğitimi” kapsamında eğitim, seminer ve sosyal etkinlik düzenlenmesine ilişkin protokol imzalamıştı. Bir velinin açtığı dava sonucunda, Danıştay protokolün yürütmesini durdurdu. Kararda, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, kanunda belirtilen amaçlar doğrultusunda salt akademik anlamda eğitim verilmesini aşan bir biçimde kişinin birey olarak gelişiminin sağlanmasına yönelik eğitim-öğretim hizmetinin yürütülmesine ilişkin yetkinin, hukuk devleti ilkesi uyarınca anayasaya, üst hukuk normlarına uygun olarak kullanılması gerekmektedir” denildi.

Takipçisiyiz

İYİ Parti’den milletvekili seçilmeden önce Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in genel başkanlığını yapan Koncuk, Selçuk’a seslenerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Anayasa ve Milli Eğitim Temel Yasası’na aykırılığa dayanan kararın gerekçesinde, ‘ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak iyi bireyler yetiştirilmesi devletin devredemeyeceği görevler arasındadır’ denildi. İYİ Parti olarak, Danıştay’ın kararını alkışlıyoruz. Tüm eğitim kurumlarında tek yetkili MEB ve öğretmenler olmalıdır. Hangi amaçla faaliyet gösterdiği belirsiz yapıların okullarımıza girmesi kabul edilemez. Sayın Selçuk, Danıştay kararını uygulamakta tereddüt etmemelidir. Takipçisiyiz. Yargı kararlarının uygulanmaması hukuken suçtur.

Yeni müfredat yapılsın

Danıştay kararında da ifade edildiği gibi, devlet sorumluluğu başka kurumlara devredilemez. Eğitim-öğretimin kontrolü ve denetimi, devlet kontrolünde. Milli Eğitim Bakanlığı’na buna hiçbir kurumu dahil edemez. Öğretmen dışında hiç kimse, okula ve sınıfa girip eğitim-öğretim yapamaz. Değerler eğitimine karşı değiliz. Bu eğitimi verebilecek din kültürü ve ahlak bilgisi ile tarih öğretmenleri var. Tüm öğretmenlerimiz içinde yaşadığı toplumun değer yargılarını bilir, bu eğitimi verebilir. Dışarıdan hiçbir vakıf, dernek okula sokulamaz. Değerler eğitiminin kapsamı genişletilerek din kültürü ve ahlak bilgisi ile tarih derslerinin içeriğine eklenebilir. Yeni müfredat yazılabilir.”