Siyaset Okuyan işgalcileri öptü!

Okuyan işgalcileri öptü!

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da polisle ortak operasyon yapan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan SSK’nın 150 bin metrekarelik arsasını geri aldı. Arsa 6 yıldır işgal altındaydı

Okuyan işgalcileri öptü

Okuyan işgalcileri öptü!

Ankara’da polisle ortak operasyon yapan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan SSK’nın 150 bin metrekarelik arsasını geri aldı. Arsa 6 yıldır işgal altındaydı

HAKAN ŞANLITÜRK Ankara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başkent’te gerçekleştirdiği arsa operasyonuyla SSK’nın 150 bin metrekareye yakın arsasını kurtardı. Etlik’te SSK Hastanesi’nin içinde bulunduğu toplam 1.5 milyon metrekarelik arsanın bir bölümü, koyuncular, sürücü kursu ve gecekondu sahiplerinden kurtarıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin de katıldığı operasyonu Milliyet’e anlatan Okuyan, şunları söyledi:
"Bizim arsalara konmuşlar. Kira yok, bir şey yok. Çıkarmaya kalkınca Mesut Bey’e dahi çıktılar. Tahliyeyi durdurmaya çalıştılar. Boşaltmak için önce 1 ay müsaade istediler, verdik. Sonra 2 ay istediler, yine verdik. Baktım, çıkmaya niyetleri yok. Sonunda Sayın Genel Başkana, ‘Siz bana müsaade edin, ben onları öpeyim’ dedim. Yaklaşık 10 ayda ancak çıkarabildik."
Yaklaşık 6 yıldır koyuncular, gecekonducu ve sürücü kursu sahiplerinin işgalinde olan arsanın etrafı çitle örülmeye başlandı. Okuyan, Türkiye genelinde SSK’nın arsa varlığının dökümünü çıkarttığı belirtti. SSK’nın elindeki arsaların maddi değerinin 1.5 katrilyon olduğunu tespit ettiklerini anlatan Okuyan, Ankara’da iki ticaret merkezi ve bir hastane yapmayı planladığını bildirdi. Kurumda karşılaştığı görüntü için "SSK’nın malları deniz yemeyen domuz" ifadesini kullanan Okuyan, SSK arsaların birçoğunda işgal olduğunu kaydederken, bazı illerde operasyonların sürdüğünü söyledi. Okuyan, bu amaçla il emniyet müdürlüklerine talimat verildiğini açıkladı. Buralarda kat karşılığı satışı da düşündüklerini anlatan Okuyan, sağlanan kaynakla yeni dispanser ve hastaneler yapılacağını anlattı.

İki tabancalı bakan
MHP kökenli bir ANAP’lı olan Yaşar Okuyan, bir süre önce de İstanbul’da, boğaz manzaralı 47 lüks daire ve 7 dönümlük otoparkın mafya işgalinden kurtarılması operasyonunu yönetmişti. Üslubu ve ilginç özellikleriyle de dikkat çeken Okuyan, günün 24 saatinde silah taşıyor. Okuyan’ın iki koltuk altında kılıflarına takılmış iki adet 14’lü tabanca mevcut. Okuyan, bir süre önce Aksaray’daki Polis Okulu’nun açılışı sırasında ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcı Mesut Yılmaz ile atış talimi yapmış ve 14 kurşundan 11’ini hedefe isabet ettirerek dikkat çekmişti. Okuyan, brovning marka olduğunu belirttiği tabancaları neden taşıdığı sorusuna "Karadenizli’ye böyle bir şey sorulur mu?" karşılığını verdi. Okuyan tabancalarının 16’şar mermi aldığını söyledi.



SİYASET