Siyaset Operasyonlarda kılı kırk yarıyoruz

Operasyonlarda kılı kırk yarıyoruz

28.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Terör illetini bu topraklardan mutlaka temizleyeceğiz” diyen Başbakan, sivillerin zarar görmemesi için azami dikkatle hareket edildiğini söyledi

Operasyonlarda kılı kırk yarıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu’da bazı ilçelerde teröre karşı operasyonların sürdüğünü, sivillerin zarar görmemesi için “kılı kırk yardıklarını” söyledi.

Haberin Devamı

64. Hükümet kurulduktan sonra ilk kez ulusa seslenen Davutoğlu, “Yeni Türkiye Yolunda” başlıklı konuşmasında 2016’nın hayırlı olmasını diledi ve şu mesajları verdi:

MUTLAKA TEMİZLEYECEĞİZ: Terör örgütü Doğu ve Gbazı ilçelerde vatandaşlarımızın hayatını hiçe sayarak saldırılar gerçekleştiriyor, hendekler kazıyor, barikatlar kuruyor, camileri, okulları yakıyor, sivilleri kendine kalkan yapıyor. Güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeyi hedefleyen kirli hesaplar içindedir. Terörle mücadeleden asla taviz vermeyecek ve bu illeti bu topraklardan mutlaka temizleyeceğiz. Terörle mücadelede sivillere zarar gelmemesi için kılı kırk yaran bir dikkatle hareket ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızı terörün, şiddetin kucağına, insafsızlığına, karanlık dünyasına terk etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

TARİHİ GÖREV: Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli reformları gecikmeden gerçekleştireceğiz. Atacağımız adımların arasında en önemlilerinden birisi elbette yeni anayasa olacak. Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir.

TÜM PARTİLERLE İSTİŞARE: Bu konuda sadece Meclis’teki siyasi partilerle değil Meclis’te yer almayan partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle istişareyi esas alıyoruz. TBMM’deki en büyük grup sıfatıyla yine bu şerefli görevde öncü olacağız ve inşallah yeni anayasayı en geniş mutabakatla hayata geçireceğiz. Kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Diyaloga ve eleştiriye daima açık olacağız. İlk adım olarak siyasi partilerden randevu talep ettik. CHP ve MHP ile bir araya geleceğiz.

SINIRLARDA CİDDİ SORUN: Etrafımız ateş çemberiyle çevrili. Suriye ve Irak’ta yaşananlar bu iki ülkeye olan sınırlarımızda ciddi sorunlara sebep oluyor. Birçok ülke yaşanan bu kargaşayı artıracak şekilde bölgeye müdahil olmaya çalışıyor. Geçen ay sınırımızı ihlal eden uçağın düşürülmesi üzerine Rusya’yla yaşadığımız gerilim bu sorunlara yeni bir boyut ekledi. Rusya’nın alana girmesiyle sivil ölümlerde de kayda değer artış yaşandı. Bu sayı son haftalarda 600’ün üzerine ulaştı ve 150’den fazlasının çocuk olduğunu tüm dünyanın bilmesini istiyoruz.

Haberin Devamı

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL: BM Güvenlik Konseyi Suriye’de 5. yılını tamamlamak üzere olan ihtilafın çözümüne ilişkin yaklaşımı yansıtan siyasi bir karar aldı. Rusya’nın da yazımında aktif rol oynadığı bu kararın daha mürekkebi kurumadan çıkıp sivilleri bombalaması anlaşılır bir şey değildir. Irak makamlarının talepleri doğrultusunda, Peşmerge, Musullu yerel gönüllülere eğitim ve donanım desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz, Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir.

KUYRUKLAR SON BULACAK: Hükümet olarak önümüzdeki dönemde AB müktesebatına uyum sürecini hızlandırmakta da kararlıyız. AB’ye katılım için ulusal eylem planımızı titizlikle hayata geçireceğiz. Yine çok özel önem verdiğimiz, vatandaşlarımız için vize serbestisi sürecinin de takipçisi olacağız. İnşallah en geç 2016 Ekim’ine kadar Schengen Bölgesine vizesiz seyahat imkanına kavuşmuş olacaksınız. Hayırlı olsun, artık konsolosluklar önünde uzun sıralar, kuyruklar beklemenin dönemi kapanıyor.