Siyaset ‘Ordu, milletin emrine girecek’

‘Ordu, milletin emrine girecek’

04.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Türk ordusunun şerefli subaylarına kurulan kumpasın ortağı” olmakla suçlayan İnce, “Merak etmeyin, orduyu da düzelteceğiz. Üçte biri FETÖ’nün, bir kısmı da Erdoğan’ın emrine girmiş. Ordu milletin emrine girecek” dedi

‘Ordu, milletin emrine girecek’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Kağıthane, Eyüp, Bayrampaşa ve Zeytinburnu’nda seçim turu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve milli olmadığını öne süren İnce, “Peki sen yerlisin de sarayda niye Hindistan mermeri kullandın? Peki sen millisin de Süleyman Şah Türbesi’ni neden oradan oraya taşıttın? Rahmetli sağlığında bile o kadar seyahat etmedi” dedi.

Haberin Devamı

‘Orduyu düzelteceğiz’

Apolet polemiğini sürdüren İnce, şunları söyledi: “İftar veriyorlar, bir general de katılıyor. Partinin iftar yemeği. Beni eleştiriyor Erdoğan, general de alkışlıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin disiplin kanununun 20. Maddesi belli: ‘Siyasi parti faaliyetlerine katılamaz’ diyor. İhraç talebidir. Birkaç örnek vereceğim. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bandırma’ya gittiğinde o gün karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale’de Engin Alan ayağa kalkmadı diye Erdoğan hapse attırdı. Benim hapse attırmak gibi bir niyetim yok. Ben senin gibi değilim ama o generalin apoletlerini sökeceğim. Sen milletin generalisin. Erdoğan’ın generali değilsin. Eğer Erdoğan’ı çok seviyorsan, 24 Haziran’da emekli olacak. Gidersin yanına. Bana diyor ki, sökemezsin apoletlerini. Sayın Erdoğan sen İlker Başbuğ’a terörist demiş adamsın. Sen Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kurulurken o kumpasın ortağıydın, savcısıydın. Merak etmeyin, orduyu da düzelteceğiz. Üçte biri FETÖ’nün emrine girmiş, bir kısmı da Erdoğan’ın emrine girmiş. Ordu milletin emrine girecek.”

Haberin Devamı

‘Eyüp Sultan Müslümanların simgesi’

Muharrem İnce seçim otobüsüyle Eyüp’e gelir gelmez ilk olarak Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Dua eden İnce türbeye bağışta bulundu. Yoğun ilgiden yürümekte zorlanan İnce bir sokak köpeğini de sevmeyi ihmal etmedi. İnce, Erdoğan’ın her seçim öncesi ve sonrası Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret ettiği hatırlatılınca, “Ne alakası var. Eyüp Sultan Tayyip Erdoğan’ın simgesi mi? Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşımdaydım. Belki yüzün üzerinde gelmişimdir. Eyüp Sultan Erdoğan’ın simgesi olamaz, Müslümanların simgesidir. Elhamdülillah ben de Müslüman’ım” dedi. İnce türbeden ayrılırken Trabzonlu olduğunu söyleyen Ayşe Yazıcı adlı vatandaşla sohbet etti ve oyunu istedi. Yazıcı, “Yok ben Ak Parti’ye vereceğim, yalan konuşamam” yanıtını verdi.

‘Ordu, milletin emrine girecek’

İstanbul programında Eyüp Sultan Türbesini ziyaret eden İnce, Unkapanı Köprüsü’nde olta salladı, İnce bir sokak köpeğini sevdi.

‘İmam hatiplileri başka sektörde değerlendireceğiz’

Haberin Devamı

İmam hatip okullarından benim rahatsız olduğumu söylüyor. Sayın hemşerim, ben imam hatip okullarında öğretmenlik yaptım. Onlar bu memleketin evladı. Onlarla bir sorunum yok. Onlar benim evlatlarım, benim öğrencilerim. Senin onların geleceğini düşündüğün yok. Sen onları kullanıyorsun. Sana onların oyu lazım. O çocuklar işsiz. Şu an 1.5 milyon imam hatip mezunu hiçbir iş yapmıyor. Ben onlarla ilgili çalışma yapıyorum. Onları başka bir sektörde değerlendireceğiz. Sekiz-on bininin atamasını yapıyorsun diğerleri boşta.

‘Ordu, milletin emrine girecek’

Cindoruk’tan Macron benzetmesi

İnce dünkü İstanbul programına eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u Nişantaşı’ndaki evinde ziyaret ederek başladı. Yassıada mahkemelerinde yapılan savunmaya ilişkin bir resmi belgenin tıpkı basımını Cindoruk çiftine hediye eden İnce, “Bugün rahmetli babamın mensubu olduğu siyasi hareketin duayeni, bir büyük ustanın tecrübelerini dinledik, hayır duasını aldık” dedi. Cindoruk ise, yeni yönetim sistemini eleştirerek, “Bu sistem demokratik değildir. Bu bir maceradır, bu Afrika modeli bir Başkanlık sistemidir, Habeşistan modelidir. Cumhuriyeti savunan, kuran, yaşatan herkesin bu rejime karşı elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Sevgili İnce çok önemli bir görev yapıyor. Türk halkının kahramanı oldu, ben onu Macron’a benzetiyorum. Nasıl ki Fransız halkı onu benimsediyse, Türk halkı da İnce’yi benimsedi. Cumhurbaşkanından da tecrübeli bir ağabeyi olarak bu sistemden vazgeçmesini rica ediyorum. Ama o belli bir yola girmiştir, o macerayı durdurmak Türk halkına düşüyor” dedi.