Siyaset Ovacık’ta Mustafa Sarıgül dönemi

Ovacık’ta Mustafa Sarıgül dönemi

07.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ovacık’ın yeni belediye başkanı Mustafa Sarıgül, koltuğu eski başkan Maçoğlu’ndan devraldı. Sarıgül, ‘Belediyeyi borçsuz teslim etmiştik. Borçsuz teslim aldık’ dedi

Ovacık’ta Mustafa Sarıgül dönemi

2009 yerel seçimlerinde Ovacık Belediye başkanı seçilen Mustafa Sarıgül, bir dönem aradan sonra yeniden Ovacık Belediye Başkanı oldu. Ovacık’ta var olan her şeyin artarak devam edeceğini belirten Sarıgül, “Daha iyisi için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Mehmet Maçoğlu’nun 2014 yılından beri yönettiği ve farklı bir belediyecilik örneği sergilediği Ovacık’ta seçimi bu dönem CHP’nin adayı Mustafa Sarıgül kazandı. Görevi iki gün önce Maçoğlu’ndan devralan ve “Ovacık’ta daha iyisi için çalışacağız” diyen Mustafa Sarıgül şunları anlattı:

‘Su hâlâ 50 kuruş’

“Öncelikle bunu belirtmek isterim. Ovacık Belediyesi’nin Türkiye’de ve dünyada kamuoyuna yansıması tamamen, ‘komünist’ kelimesinin esprisindendi. Cumhuriyet tarihin en eski partisi olması ve ilk kez resmi bir seçimi burada kazanılmış olmasından kaynaklandı. Geçmiş belediye döneminde bu ilçede gördüğünüz her şey, yaklaşık 20 yıldır Tunceli’nin çeşitli işlerinde uygulanan bir sistemdi. Fakat ‘komünist parti’ esprisi olmadığından kamuoyuna çok yansımadı bu durum.”

Haberin Devamı

“Şu an Ovacık’ta su 50 kuruş. Basında, Ovacık’ta su parası önce ücretsiz olarak yansıdı. Daha sonra çok cüzi bir miktarla burada su satıldığını duydunuz. Oysaki, 2009 yılında göreve geldiğim andan itibaren biz su parasını 50 kuruşa indirmiştik ve hâlâ 50 kuruş. Bu geçmiş dönemde olmuş bir iş değil, 2009’da göreve geldiğim ilk ayda meclis kararıyla alınmıştı.”

“Ulaşımın ücretsiz olması meselesi de aynı şekilde. Ulaşım 20 yıldır ücretsiz sadece bu kadar sık sefer yapılmıyordu. Dört sefer vardı ve gönüllülük esasına dayalı yapılıyordu. Geçmiş dönemde bu seferler arttı ve herhangi bir ücret alınmadı. Doğru ve yerinde bir karar, biz de devam ettireceğiz.”

‘Artarak sürecek’

“Belediye yönetimi bizdeyken 2012 yılında 300 dönüm Hazine arazisini işgal ettik ve 60 yoksul ve topraksız kadına iş imkanı sağladık. 2013 yılında bu üretime dahil olmak isteyen 300 kadın başvuru yaptı. Bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri aracılığıyla öğrencilerimize burs sağılıyorduk, bizden sonraki dönemde burs sayısı artmıştır. Tüm bunlar, bu dönemde de, Ovacık’ta artarak devam edecek.

Bu ilçede üretime dair yapılacak her şeyi destekleyeceğiz. Bunun yanı sıra bu ilçede, uzun süren bir kış mevsimi var. Dolayısıyla burada kış turizmi önemli bir aşamaya getirilebilir. 2011 yılında bizim dönemimizde başlatılan ve 2014 yılında biten kayak tesisinin etki alanını daha da geliştirerek gece de yapılabilecek bir duruma getirmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Ovacık’ta Mustafa Sarıgül dönemi

‘Verdiğimiz gibi aldık’

“Ovacık’ta 1980’den beri belediyecilik faaliyetleri çok ağır işledi. İlçeyi gezerken gözüne çarpacak ilk ne varsa, tamamı 2009-2014 arasında bizim dönemimizde yapıldı. Kayak tesisi, kültür merkezimiz, cemevimiz, hepsi o dönemde yapıldı. İlk kanalizasyon da o dönemde yapıldı. Diğer taraftan bizler belediyemizi borçsuz ve çok temiz bir şekilde teslim etmiştik. Borçsuz ve temiz bir şekilde de teslim aldık. Bu açıdan geçmiş yönetime teşekkür ederiz.”