Siyaset ‘Oy vermeyene kız vermeyin’

‘Oy vermeyene kız vermeyin’

02.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışması kapsamında Balıkesir’in Edremit ilçesinde halka seslendi.

‘Oy vermeyene kız vermeyin’

Referanduma katılımın tam olmasını isteyen Baykal, “Referanduma katılmayana kız vermeyin” dedi. Deniz Baykal, referandum çalışması kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitigte konuştu. Kalabalığı gören Baykal, katılımdan son derece memnun olduğunu belirtti. Burada toplananlara seslenen, referandum sürecinde yaşananlara değinen Deniz Baykal, “Kaymakam, rektör, savcı çıkıyor, ‘Evet diyeceğim’ diyor. Ya sen savcısın, başına ‘hayır’ diyen birisi gelse ne olacak? Bu ne biçim iş?” ifadelerini kullandı. Baykal, “İnşallah 16 Nisan’da muhteşem bir hayır çıkacak ve Türkiye’nin önünde büyük bir ufuk açacak. Türkiye uzaydaki yanlış yörüngeye sürüklenmiş bir konumdan çıkacak, hak ettiği yörüngeye yerleşecek. Zirveye doğru çıkmaya devam edecek. Bizim Cumhuriyetimizin temelleriyle oynamayın arkadaş, her şeyiyle oynayın ama onunla oynamayın.
Bu anayasa oylamasına herkes katılmalı. Nasıl askere gitmeyene kız verilmiyorsa bu görevi yerine getirmeyene de kız vermeyin” dedi.