Siyaset ‘Oylar çalınmıştır’

‘Oylar çalınmıştır’

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Oylar çalınmıştır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili, “Hırsız-lığın üstünü demokrasiyle örtmenin anlamı yoktur. Oylar çalınmıştır, millet iradesi çalınan oylarına kavuşacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ndeki bayramlaşma töreninde partililerle bayramlaştı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Terör örgütünün sonunu almak için başlatılan Pençe Harekatı ile Türkiye terör belasından kurtarılmış olacaktır” dedi.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin artık belediye baş-kanlığı seçiminin çok daha ötesinde bir anlam kazandığını söyleyen Bahçeli, bazı çevrelerin söz konu-su seçimi çok farklı sonuçlara doğru yönlendirme gayretinde olduğuna dikkati çekti. İstanbullu seç-menini oy kullanmaya davet eden Bahçeli, “23 Haziran Pazar günü sandığa giderek bugüne kadarki tartışmalara son verecek, Avrupa’yı, ABD’yi şaşkına çevirecek, millet iradesinin fazilet ve erdemini bir kez daha ortaya koyacak davranışı sergilemelerinde yarar görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Arkasında FETÖ var’

İstanbul’da “hemşehri harekatı” adı altında çalışmalar yürüttüklerini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Seçimlerle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yozlaştırılmak istenmektedir. Bu seçimlerle Cum-hurbaşkanlığı makamı itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Bu seçimlerle ülkemizin sosyal ve ekonomik meseleleri istikrarsızlıkla kaynaştırıp başarısız kılınmak için her türlü çaba gösterilmektedir. Onun için bu seçimlerde sadece ve sadece a partisini, b partisini düşünmek yerine her partinin arkasındaki gölgeleri fark ederek, her partinin arkasındaki ilişkileri gözetleyerek bir karar vermenin arifesindeyiz. Bu seçimlerin arkasında FETÖ vardır, bu seçimlerin arkasında PKK vardır, bu seçimlerin arkasında hırsı tükenmeyen politikacılar vardır. Onun için bu seçimler önemlidir.”

Bahçeli şöyle devam etti: “Oyların çalınması nedir diye sorduğumuzda 29 binden 13 bine düşmüşse aradaki 15 bine yaklaşan oy nerede diye soracakları yerde, ‘oyların çalınması kara bir propagandadır’ diyerek, hırsızlığın üstünü demokrasiyle örtmenin anlamı yoktur. Oylar çalınmıştır, millet iradesi çalı-nan oylarına kavuşacaktır. Bu sebepten dolayı bu seçimleri MHP olarak önemsiyoruz. Bu seçimler bittikten sonra açıkça ifade ediyorum; bu ülkeyi seven politikacı, bilim insanı, savcısı, hakimi 31 Mart seçimleri ve öncesinde Türkiye üzerinde kurulan kumpasları yakından araştırmalı ve soruşturma nerede başlamışsa sonucu alıncaya kadar devam etmeli.”