Siyaset Oyun başka

Oyun başka

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki skandal üzerine tatbikata katılan 40 askerin derhal çekildiğini belirterek, “Böyle ittifak, böyle müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı, yapılıyor” dedi

Oyun başka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında Atatürk ve kendisinin “düşman tablosu” içine konulduğunu açıklayarak, “Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz’ dediler. Dedik ki ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka” dedi.
Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında, şu mesajları verdi:
ASKERİMİZİ ÇEKTİK: NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? Kusura bakmayın söyleyeceğiz. Dün Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk’ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu Bakanımız da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz’ dediler. Dedik ki ‘Tabii, hiç durmayın, hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. ‘Koskoca Amerika’ya karşı neden böyle konuşuyorsunuz’ şeklinde yorumlar yapılıyor. Ne demek koskoca? Haktan daha güçlü ne olabilir? Eğer biz, silahı güç olarak kabul ediyorsak, o zaman bırakalım siyaseti, başka bir işe bırakalım. En büyük güç haktır, hakikattir.

Haberin Devamı

SON TERÖRİSTE KADAR: Terör örgütü sınırın her iki tarafında da rahat bırakılmıyor, bırakılmayacak da. Son terörist de imha edilene veya teslim olana kadar bu operasyonlar devam edecektir. Terör örgütü FETÖ ile ilgili davalar yavaş yavaş neticeleniyor. Onların inlerine girdik zaten, şu anda da kovalıyoruz. Diğer taraftan DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine de hiç nefes aldırılmıyor. Türkiye’ye ve Türk milletine silah doğrultan, böyle bir niyete sahip olan kimseye acımayacağız. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Onun için acımayacağız.
AFRİN’İ TEMİZLEMEYE MECBURUZ: Suriye ve Irak’ta yaşanan hassas süreci doğrudan Türkiye’nin bekasıyla geleceğiyle ilgili görüyoruz. Operasyon planlandığı şekilde sürüyor. Türkiye, Rusya ve İran olarak bölgedeki gelişmeler karşısında ortak bir tutum oluşturma yönünde oldukça ciddi mesafeler katettik. Ayın 22’sinde Soçi’de tekrar Sayın Putin ve İran Devlet Başkanı Ruhani ile birlikte üçlü olarak bir araya geleceğiz. Bütün bunların ana sebebi özellikle meselesidir. Afrin bizim için çok daha önemli. Zira sınırdaşımız konumunda... Terör örgütü PYD ve YPG’den Afrin’i temizlememiz gerekiyor. Buna mecburuz.
ABD SÖZÜNÜ TUTMUYOR: Amerika’nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerin çok büyük bir bölümünü tutmaması bizim için çok büyük bir hayal kırıklığı olmuştur. Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz. Müttefiklik ilişkileri çerçevesinde çok kolayca çözebileceğimiz nice sorun maalesef Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç böyledir, Deyrizor böyledir. .
ACABA NİÇİN GELİYORSUNUZ?: Amerika’nın Kuzey Suriye’de 5 hava üssü var. 8 normal üssü var. Şimdi bir de Rakka’da kuruyor, ne yaptı, 14. Bilinen gerçekler bunlar. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan Suriye’ye niçin geliyorsunuz? DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Ama DEAŞ’la, benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. Zafer işaretiyle dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Amerika’nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun gayet iyi farkındayız.
‘DEAŞ’I İCAT EDEN, PYD’Yİ KURANDIR’ DEAŞ’ın arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkıyor. Her biri farklı gayelerle bölgeye getirilen kadrolar, buradaki özel bir ekip tarafından, belirlenmiş senaryoya uygun şekilde yönetilmiştir. Bunların hepsi bölgeyi dizayn etmek için yapılan ince bir planın unsurları. DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. Kimse bize SDG’yi demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın. Adı demokratik ama kendisi bir terör örgütüdür. Kim ne derse desin, güya ‘DEAŞ’a karşı mücadele ediyor’ denilerek beslenen bu PYD’nin aslında aynı madalyonun diğer yüzü olduğu inkar edilemez bir şekilde ortaya dökülmüştür.

Jet özür

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Norveç’teki ‘Trident Javelin Tatbikatı’nda yaşanan skandalın ortaya çıkmasının ardından özür diledi. Stoltenberg, skandala ilişkin yazılı açıklamada, “NATO’nun Norveç, Stavanger kentinde bulunan Ortak Harp Merkezi’nin gerçekleştirdiği tatbikat sırasında meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum. Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO’nun görüşlerini yansıtmıyor” ifadelerini kullandı. Skandala neden olan kişinin anında görevinden alındığını ve kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren Stoltenberg, “Bu kişi, NATO çalışanı değil. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur. Bundan sonra bu kişi hakkında olası cezalandırma kararı Norveç yetkilileri tarafından verilecektir” dedi. Stoltenberg, “Türkiye, NATO için değerli bir müttefiktir” diye konuştu. l BRÜKSEL AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kanada’da düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılan Orgeneral Hulusi Akar’a özrünü ‘net bir şekilde’ iletti.

Norveçli bakandan özür

Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen, tatbikat sırasında meydana gelen skandaldan ötürü Türkiye’den özür diledi. Açıklama yapan Jensen, “Kapalı devre mesaj sisteminde bir mesaj yayımlanmıştır. Bu mesaj sadece tatbikat dönemi için istihdam edilen bir Norveç vatandaşı tarafından yazılmıştır. Mesaj kesinlikle Norveç’in görüş ve politikalarını yansıtmamaktadır. Mesajın içeriğinden dolayı özür diliyorum. Türkiye önemli bir NATO müttefiğidir ve yakın iş birliğimize değer veriyoruz. Gerekli adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı.

‘CHP’yi kurtarmak CHP’lilere düşer’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK eleştirilerine TÜFE hesabıyla şu yanıtı verdi: “Bu zat birkaç gündür ‘Ben SSK’yı 2 milyar zarara uğratmıştım’ diyor. ‘Siz SGK’yı 20 milyar zarara uğrattınız’ diye bize şöyle bir laf geveleyip duruyor. Kendi dönemindeki 2.5 milyarlık zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyara denk geldiğinden dahi haberi yoktur. Şimdi otursun bir de bunun hesabını yapsın. Bu ülkenin SSK, SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa derli toplu bir ana muhalefete de o kadar ihtiyacı var. Birini biz kurtardık, ötekini kurtarmak da CHP’lilere düşer.”

‘Erenimize gideceğim’

Oyun başka


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Rize, Bayburt ve Gümüşhane’deki kongrelerine katılmak için Trabzon’a geldi. Havalimanında konuşan Erdoğan, “Rize il kongremizden sonra Bayburt ve Gümüşhane’ye gideceğim. Ardından da Erenimizin ailesini ziyaret edeceğim” dedi.

Haberin Devamı