Siyaset Ozçelik’in yerine Bekaroğlu getirildi

Ozçelik’in yerine Bekaroğlu getirildi

18.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de aday gösterilmeyen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik MYK’dan istifa etti. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in ise aday gösterilmeyeceği öğrenildi

Ozçelik’in yerine  Bekaroğlu getirildi

CHP’de 1 Kasım listesi için son mesai dün yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dün başlangıç saati iki kez ertelenen MYK’sına saat 19.00’da başkanlık etti. MYK toplantısından sonra saat 22.30 sıralarında Parti Meclisi toplantısı başladı. Kılıçdaroğlu, son iki gün Çevre Sokak’ta Parti Okulu binası olarak kullanılan eski genel merkez binasında çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Ak Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile sürpriz bir şekilde bir araya geldiği belirtildi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya sunduğu listede, 7 Haziran genel seçimlerinde İstanbul 3. bölge 7. sıra adayı olarak gösterilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, aday yapılmadı. Özçelik’in yerine 9. sıra adayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun 7. sıraya kaydırıldığı, 9. sıraya ise Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın getirildiği öğrenildi. Özçelik’in MYK toplantısında duygusal bir konuşma yaparak hem MYK’dan hem de PM’den istifa ettiği öğrenildi. Böylece, MYK’daki boş koltuk sayısı 4’e yükseldi. Özçelik ile birlikte MYK’da yer alan Seyhan Erdoğdu ve Ercan Karakaş’ın da aday listesinde yer almadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Özkes’in yeri için kaydırma

Kulislerde Özkes’in istifasıyla boşalan İstanbul 1. bölge 9. sıra için bir süre Özkes’in yerine eski Başbakan Yardımcısı Şener’in getirildiği iddia edildi ancak bu iddia yalanlandı. MYK toplantısında Özkes’in yerine atama yapılmayarak, alt sıraların yukarıya doğru kaydırılması kararı çıktı. İstanbul il örgütünün talebinin yeni atama yapılmayarak, 11. sıraya kaydırılacak Metin Ağırman ile 12. sıraya kaydırılacak eski İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün milletvekili olmasını sağlamak olduğu belirtiliyordu.

Ancak PM toplantısında öneri üzerine Özkes’in yerine Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya getirildi.

7 Haziran seçimlerinde ön seçimden çıkan ancak Anayasa Mahkemesi engeline takılarak aday olamayan Atila Sertel İzmir 2. bölgeden yeniden aday gösterildi. Sertel’in 6. ya da 7. sıradan aday gösterildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

MYK’dan 4 isim yok

Özçelik dışında, MYK üyelerinden Seyhan Erdoğdu, Yakup Akkaya ve Ercan Karakaş aday listesine giremedi. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Fatih Gürsul Elazığ’dan aday olurken; Kahramanmaraş’ta eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, Ardahan’da eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Niğde’de geçtiğimiz yıllarda Kartal Belediyesi’nde görev yapmış Ömer Fethi Gürer liste başı olarak aday gösterildi. Hafta sonu yapılan eğilim yoklamasından çıkan Gürsel Erol da Tunceli’de birinci sıraya konuldu.

Alınan bilgilere göre 7 Haziran seçimlerinde en fazla oy kaybedilen kentler olan Tokat, Gaziantep ve Adıyaman’da liste silbaştan değişti. Geçtiğimiz seçimlerde Tokat 1. sıradan aday gösterilerek milletvekili seçilen Orhan Düzgün’ün yerine eski il başkanı da olan Kadim Durmaz aday gösterildi. Gaziantep’te eski il başkanı Akif Ekici’nin birinci sıradan aday gösterildiği belirtildi.

Yazarlar