Siyaset Özel: 18 yaşını dolduran listeye eklenmeyecek

Özel: 18 yaşını dolduran listeye eklenmeyecek

09.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, seçim tarihi itibarıyla 18 yaşını dolduranların oy kullanamayacağını söyledi.

Özel: 18 yaşını dolduran listeye eklenmeyecek

YSK daha önce aldığı bir karar ile seçim iş ve işlemleri nedeniyle iptal edilen ve 2 Haziran 2019’da seçimin tekrarlanacağı yerlerde, “sadece oy verme işleminin tekrarlanacağını” vurgulamış bu çerçevede, aynı seçmen listelerinin güncelleme yapılmadan kullanılmasına karar vermişti. Buna karşın, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından, 23 Haziran’da yinelenecek seçimde, seçmen listelerinin güncelleneceği ve seçim tarihi itibarıyla 18 yaşını dolduranların da listeye ekleneceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlayan Özel, “23 Haziran’da 18 yaşını dolduranlar seçmen listesine eklenmeyecek. İstanbul seçimlerinde aynı seçmen kütükleri geçerli olacak. Yani seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduranlar da dahil yeni seçmen yazılmayacak” dedi.

‘Bu panik, telaş niye?’

Öte yandan YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK üyelerine küfür ve hakaret ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun, YSK üyelerini isim isim okuyarak hedef gösterdiğini ve bu durumun kimsenin dikkatini çekmediğini ifade eden Özel, “Bu panik, telaş, hakaret niye? Milli Görüş hareketinin 3 partisi haksız ve hukuksuz yere kapatıldı. AK Parti hakkında kapatılma davası açıldı, aynı küfür ve hakaretleri duymadık. Karar doğru ya da yanlış olması önemli değil, en önemlisi turnusol kağıdı gibi herkesin karakterini ortaya çıkarttı” dedi.