Siyaset 'Paniğin göstergesi'

'Paniğin göstergesi'

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Paniğin göstergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı dün partisinin MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu. Salıcı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ÖNERİLER ELE ALINACAK: (Kılıçdaroğlu’nun, ‘İYİ Parti’nin çok oy aldığı yerlerde, İYİ Parti adayına bizimkiler destek verebilirler’ açıklaması konusunda) Sayın Genel Başkan’ın ifadesi bir öneri, bir çerçeve. Bu öneri İYİ Parti ile görüşme yapan arkadaşlarımız ve İYİ Parti tarafından değerlendirilir. Ama somutlaştığına dair bir şey söylemek mümkün değil. Süreç devam ediyor, sürecin sonucunda umarız ki olumlu bir durum gerçekleşir. Bu öneriler yapıcı bir şekilde ele alınacaktır.

SOSYAL GÖRÜŞME: (Kılıçdaroğlu’nun İYİ Partili Aytun Çıray ile görüşmesi konusunda) Siyasetçiler dönem dönem birbirleriyle görüşürler. Bu görüşmelerin bir kısmı sosyal çerçevede olan görüşmeler de olur.

İNCE GÖRÜŞMESİ: (Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’dan randevu talebi konusunda) Bu hafta içinde bir randevu gerçekleşecek. (‘İnce’nin İstanbul adayı yapılmaması durumunda İnce krizi büyür mü?’ sorusu üzerine) CHP’de kriz yok ama memlekette ağır bir kriz var. İnce ile Kılıçdaroğlu görüşmesi gerçekleşmeden yorum yapmak kehanet olur.

Haberin Devamı

YAVAŞ’I AÇIKLAMADIK: (Parti içinden Mansur Yavaş ismine gelen eleştiriler ile Cengiz Topel Yıldırım’ın Ankara adaylığı ihtimali konusunda) Biz, Mansur Yavaş’ın adaylığını açıklamış değiliz. CHP, özel bir angajman içinde olduğunu beyan etmiş de değil. Partili arkadaşlarımızın bir kısmının görüşlerini söylemesi kadar anlaşılır bir durum yok. Bu konuda bir netleşme yok. Cengiz Topel Yıldırım da aynı kategoride saygın bir arkadaşımız ama bir netleşme yok.

SAADET İLE GÖRÜŞME: (Saadet Partisi’yle bir görüşme olacak mı? sorusu üzerine) Önümüzdeki günlerde bir randevu talebimiz olacak. Genel başkan düzeyinde olacak.

EĞİLİM YOKLAMASI YAPACAĞIZ: (Eğilim yoklaması talepleri konusunda) MYK, peyderpey nerelerde eğilim yoklaması yapılabilir, örgütlerden gelen talepler çerçevesinde bir çalışma yapılıyor. Eğilim yoklaması bir ihtiyaçtan doğuyor. Bu ihtiyaca karşılık düşen seçim bölgelerinde CHP eğilim yoklaması yapacak.

SIKINTI İÇİNDELER: (Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin) Saray, ‘biz eğer seçimlere tek başımıza girersek ciddi bir sıkıntı yaşarız’ duygusu içerisinde. MHP ile bir ay önce ağır sözler ederek ayrışmış olmalarına rağmen tekrardan bir ay sonra bir araya geliyor olmaları, tam anlamıyla bir paniğin göstergesi.

Haberin Devamı

AİHM KARARI BAĞLAYICI: (AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararı konusunda) Erdoğan yargı kendisinin istemiş olduğu yönünde bir karar vermiş olduğu zaman yargıya saygı duyduğunu ifade eder. Kararlar onun hoşuna gitmediği zaman, ‘tanımıyoruz’ der. Mahkemenin verdiği karar hoşunuza gitmeyebilir, karar bağlayıcıdır. Erdoğan’a hatırlatmak lazım. AİHM’nin kararlarıyla ilgili bir sıkıntısı var idiyse kendisi neden AİHM’ye başvurdu?