Siyaset 'Panik içinde kucaklaştılar'

'Panik içinde kucaklaştılar'

27.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP’ye yönelik eleştirilerine sert çıktı.

Panik içinde kucaklaştılar

Öztrak, dün partisinin MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MİLLETİ KÖR SANIYORLAR: Saray ve sarayın küçük ortağı aynı merkezden kaleme alındığı anlaşılan, milletimizi ortadan ikiye bölecek bir senaryoyu, seçim kampanyasını başlatırken yürürlüğe koydular. Bunlar efuliyi çekip, herkesi kör, alemi de sersem sanıyorlar.

ŞER İTTİFAKI: Artık iyice dağıttılar. CHP için akla izana aykırı, nefret diliyle söyledikleri yalanları geldikleri yere aynen iade ediyorum. Bunların amacı milletin gerçek gündemini karartmak, kutuplaştırılmış kitlelerle seçimlere gitmektir. Artık İstanbul, Ankara ve İzmir’de havlu atacaklarını anladılar. Bir ay önce, ‘herkes kendi yoluna’ deyip ayrılanlar, panik içinde yeniden kucaklaştılar. Bunlarda nasıl bir omurga varsa dönmekten bir türlü yorulmadılar. Karşımızda artık ciddiye alınacak sorumlu bir siyaset anlayışı yoktur. Karşımızda, koltuklarını koruyabilmek için milletimizi bölmeyi dahi göze alacak kadar gözü dönmüş bir şer ittifakı vardır.

Haberin Devamı

ÇAMUR CHP’YE YAPIŞMAZ: CHP’yi terörle yan yana getirmek basit bir oksimoron değil en hakikisinden edep yoksunluğudur. Atılan çamurlar CHP’nin üzerinde durmaz. Bu dediklerinizi ispat etmezsiniz müfterisiniz, şeref yoksunusunuz.

SORUMLU SOĞAN DEĞİL, ÜLKEYİ SOYANDIR: Mutfaklar yangın yeri, işsizlik kanayan yara. Türkiye adı konkordato ve iflaslarla anılan bir ülke haline geldi. Tabii saray sakinlerinin keyfi yerinde. Milletten kopuk keyiflerini sürüyorlar. Vatandaşın hali ise perişan. Millet iki ekmek için dahi kredi kartı kullanır hale geldi. Ekonomiye güven kalmadı, üretim çakılıyor. Bakıyoruz bu beyler sıkıntıların sorumlusu olarak soğanı bulmuşlar. Sorumlu arıyorsanız soğana değil, ülkeyi soyana bakacaksınız.

SOYLU’YA YANIT: (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’daki kadın eyleminde HDP, PKK sempatizanlarının bulunduğu açıklaması) İşlerine gelmeyen ne varsa bunu bir terör örgütüne yamamaya çalışıyorlar. Orada kadınlar, kadına karşı şiddeti protesto hakkını kullanıyorlar. Kadına karşı şiddeti önleme gününde bu tür bir davranışta bulunulması ülkemize yakışmamıştır.

‘Nereden çıktı federal sistem?’

Haberin Devamı

Öztrak, “AKP’nin bazı milletvekilleri Almanya’ya gitmiş. Sebep, Almanya’daki federal sistemin işleyişi hakkında görüş alışverişinde bulunmakmış. Bahçeli de bu ziyarete ön izin vermiş. Hayırdır arkadaşlar, nereden çıktı bu federal sistem? Anayasa değişikliği referandumuna gidilirken uyarmıştık. Cumhurbaşkanı’na eyalet kurma yetkisi veriliyor demiştik. Erdoğan’ın kendisi de daha birkaç yıl önce, ‘Türkiye eyalet sisteminden korkmamalı’ demişti. Şimdi vatanı bölecek bu proje tekrar ısıtılırken, içeride de kendilerinden olmayan herkesi bölücü terör örgütü olarak karalıyorlar” ifadelerini kullandı.