Siyaset ‘Parasız eğitim’ pankartına 15 yıl

‘Parasız eğitim’ pankartına 15 yıl

17.06.2010 - 00:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Roman Buluşması”nda yaptığı konuşma sırasında “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” pankartı açan Berna Yılmaz, Ferhat Tüzel ve Utku Ayar hakkında “terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

‘Parasız eğitim’ pankartına 15 yıl

DHKP-C iddiası
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar tarafından hazırlanan 11 sayfalık iddianamede, DHKP-C terör örgütünün 30 Eylül 2009’dan itibaren “Amerika defol, bu vatan bizim, Dev-Genç” adıyla eylemler başlattığı ve aynı örgütün alt birimi olan “Gençlik Dernekleri Federasyonu” tarafından da “Eğitim harçlarının kaldırılması, katkı paylarının alınmaması ve parasız eğitim verilmesi” talepleriyle eylemler yaptığı öne sürüldü. İddianamade, bu eylemler doğrultusunda 14 Mart 2010’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Roman vatandaşlarımız ile buluşuyoruz” konulu toplantıda, Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada 3 şahsın “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” içerikli “Gençlik Federasyonu” imzalı pankartı açtıkları kaydedildi.
İddianamede, bu şahısların görevli polislerce gözaltına alınarak emniyete götürüldükleri anlatıldı. Şüphelilerin DHKP-C terör örgütün alt yapılanması olan Halk Cephesi ve Gençlik Federasyonu isimli oluşumların düzenlemiş olduğu birden fazla eyleme katıldıkları anlatılan iddianamede, Ferhat Tüzer, Berna Yılmaz ve Utku Aykar’ın “DHKP-C terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dolayı toplam 6 ile 15’er yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.