Siyaset ‘Perinçek’i öldür dediler, reddettim’

‘Perinçek’i öldür dediler, reddettim’

27.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çakıcı, “Doğu Perinçek’i Mehmet Eymür öldürtüp benim üzerime suçu atacaklardı. Bu arada Susurluk Kazası oldu. Eğer Kaza olmasaydı Perinçek’in çocukları yetim kalacaktı” dedi

‘Perinçek’i öldür dediler, reddettim’

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda tanık Alaattin Çakıcı dinlenmesinin ardından savcının ve mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Devlet tarafından özel eğitim aldıklarını söyleyen Çakıcı’ya, Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk görevlerinin ne olduğunu sordu. Çakıcı ise “Seyahat edip yurtdışında bilgi toplamaktı” diye cevap verdi. Çalmuk “Yurtdışında savunma amaçlı olarak atış serbest miydi?” diye sordu. Bu soruya cevap vermeyen Çakıcı ise mahkemenin bunu sorma hakkı olmadığını dile getirerek, “İstihbarat amaçlı olarak yurtdışına çıkıyorsunuz. Bir sürü adam sizi takip ediyorsa, size silah çekiyorsa siz de tepki verirsiniz. 30 defa ölümden döndüm” diye konuştu. Çalmuk’un “Hiram Abbas ile ilgili ne biliyorsunuz?” sorusu üzerine Çakıcı şu cevabı verdi: “Tanırım, milletini toprağını seven biriydi. Hiram Abbas dizisi yapılacak adamdır. Ölmeden bana bir kaç gün önce telefon açarak yanıma geleceğini söyledi. Ancak bana gelmeden bir gün önce öldürüldü.” Çakıcı sözlerine şöyle devam etti:
“MİT teşkilatı toprağın altındaki adamı buluyor. Kendi adamını (Hiram Abbas) neden ve nasıl bulamıyor? MİT’in küçük ayağı İsrail’de, büyük ayağı CIA ’dedir. Buna örnek mi istiyorsunuz. Bakın Hakan Fidan’ı nasıl ortaya çıkardılar, miadı doldu.”

Küçük: Çakıcı’yı tanırım
Çakıcı, davanın sanıklarından Doğu Perinçek ile ilgili olarak da, “Mehmet Eymür adamlarından biri beni arayarak Doğu Perinçek öldürmeyi teklif ettiler. Ama ben bu teklifi reddettim çünkü Perinçek’i Mehmet Eymür öldürtüp benim üzerime suçu atacaklardı. Bu arada Susurluk Kazası oldu. Eğer Kaza olmasaydı Perinçek’in çocukları yetim kalacaktı” diye konuştu.
Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Veli Küçük’e, Çakıcı’yı tanıyıp tanımadığını sordu. Küçük “Çakıcı’yı tanımıyorum. Ancak Çakıcı’nın anlattıkları doğrudur” dedi. Çakıcı, Çalmuk’un, sanıkları tanıyıp tanımadığı yolundaki sorusuna ise “Sedat Peker ve İbrahim Şahin’i tanırım” karşılığını verdi. Çalmuk’un, Veli Küçük’ü tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Çakıcı, “Ona sorun” diye cevap verdi. Çalmuk, “Biz sana soruyoruz” demesi üzerine Çakıcı bu sorunun Küçük’e ısrarla sorulmasını istedi. Çalmuk, “Doğruyu söylemen için yemin edeceksin” demesi üzerine Çakıcı, “Ben yalan söylemem. Ben öldüreceğim adama bile önceden haber veririm” diye yanıt verdi.

Kızılelma sorulacak
Bu arada Mahkeme Başkanı Çalmuk, aldıkları ara kararları açıkladı. Heyet, 1978’de işlenen Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz cinayetiyle ilgisi olduğu anlaşılan Özel Harp Dairesi konulu Meclis araştırma raporunun TBMM Başkanlığı’ndan istenmesine karar verdi.
Mahkeme, MHP Genel Merkezi’ne de yazı yazılarak, kamuoyunda ”Kızılelma Mitingi” olarak bilinen 30 Ağustos 2003 tarihinde yapılan mitinge parti olarak destek verilip verilmediğinin, verildiyse mahiyetinin bildirilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

‘Perinçek’i öldür dediler, reddettim’

Çakıcı’nın yakınları sabahın erken saatlerinde Silivri’ye 6 otobüsle geldi. Otobüslerin üzerinde “Allah” yazıları ve Atatük’ün fotoğraflarının da yer alması dikkat çekti. Tanık olarak ifadesine başvurulan Alaattin Çakıcı’nın çok sayıda yakını duruşmayı izledi.

Ortak iş yaptığı herkesi öldürür
Tanık olarak ifadesine başvurulan Hadi Özcan, dava sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ü tanıdığını söyledi.
Özcan, “Abdullah Çatlı beni öldürecekti. Bunu Yeşil’e söyledim. O da ‘Çatlı, ortak iş yaptığı harkesi öldürür. Onun böyle bir ahlakı vardır’ cevabını verdi. Oysa Çatlı, resmi evraklar, silahlar ve polisler ile gezerdi. Devlet olarak bilirdim. Yeşil’den sonra da İbrahim Şahin’e gittim. O dönemde Özel Harekat Daire Başkanvekili’ydi. Onu da devlet olarak bilirdim. Çatlı konusunda yardım istemek için Şahin’e gittim. İbrahim Şahin halledeceğini söyledi ama beni başından savmış” dedi.
Savcı Pekgüzel, tanık Özcan’a, Alaattin Çakıcı’yı tanıyıp tanımadığını sordu. Özcan, “Çakıcı hasımlarımla yatıyor. Kendisini tanımam da sevmem de” diye cevap verdi.
1996 yılına aranması üzerine o dönemde İzmit’te Alay Komutanı olan Veli Küçük’ü aradığını anlatan Hadi Özcan, “Veli Küçük ile telefonda görüştüm. Arandığımı ve teslim olmak istediğimi söyledim. O da ’Tamam gel’ dedi. 3-4 gün sonra polis geldi beni aldı” ifadelerini kullandı.Sorular üzerine Özcan, Veli Küçük ile hiç yüzyüze görüşmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

MHP’YE KIZILELMA MİTİNGİ SORULACAK
Mahkeme, MHP Genel Merkezi’ne müzekkere yazılarak kamuoyunda “Kızılelma Mitingi” olarak bilinen 30 Ağustos 2003 tarihinde yapılan mitinge parti olarak destek verilip verilmediği, destek verilmiş ise ne gibi bir destek verildiğinin sorulmasına” karar verdi. 11 Haziran’da savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Perinçek, “ABD’nin Irak’a müdahalesine karşı çıkmak, savaşta Türk askerlerinin rol almasına karşı çıkmak ve Kıbrıs’ta Rauf Denktaş’a destek vermek amacıyla İşçi Partisi Öncü Gençlik İstanbul şubesi ile Ülkü Ocakları İstanbul şubesinin oluşturduğu tertip komitesi tarafından ortaklaşa bir miting düzenledik” demişti.