Siyaset Personel, kapalı kapıdan şikâyetçi

Personel, kapalı kapıdan şikâyetçi

10.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kasım 2018’de Meclis’te milletvekili odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası’nın 5. katındaki balkonda bir intihar girişimi oldu.

Personel, kapalı kapıdan şikâyetçi

Personel, kapalı kapıdan şikâyetçi
İntihara teşebbüs eden kişi, yüksek katlı binada Meclis personelinin hava alması, sigara içmesi için kullandığı bu balkondan yan taraftaki kapalı balkona geçerek eylemini gerçekleştirmeye çalıştı. Milletvekilleri, personel durumu farketti, koştu, şahsı ikna etti, eyleminden vazgeçirdi. Olay kapandı. Meclis yönetimi hemen ertesi gün balkon kapısını kilitledi, camına da kapalı yazısını yapıştırdı. Balkon 5 aydır kapalı. Bu yüzden beş dakika mola vermek isteyen Meclis çalışanları, beş kat aşağıya iniyor. Personel şikayetçi bizden söylemesi...

Haberin Devamı

Meclis’te nöbette bir araç

İlginç bir olay da Meclis itfaiye teşkilatında yaşanıyor. Teşkilat zaman zaman personeline yangın tüpü kullanma eğitimi veriyor. Amaç olası bir yangında personelin paniğe kapılmadan olaya bilinçli şekilde müdahele etmesini sağlamak. Ancak görünen o ki bunun bir başka faydası daha var. İtfaiyecilere Meclis kampüsünde ayrılan yerin konumu gözönüne alınınca doğru bir tedbir. Neden mi? Çünkü itfaiyecilerin yangın söndürme aracı Halkla İlişkiler Binası önünde tek başına nöbet tutuyor. O aracı kullanacak itfaiyeciler ise, yaklaşık 400 metre uzaktaki binada kendilerine ayrılan iki odada yangın nöbetlerini tutuyor. Sanki araçları ile birlikte olacakları bir yapıya kavuşmaları daha doğru gibi.

Haberin Devamı

Personel, kapalı kapıdan şikâyetçi