Siyaset 'Pişman değilim'

'Pişman değilim'

01.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeline tahra ile zarar vermeye çalışırken gözaltına alınan seyyar satıcı Mehmet Malbora tutuklandı

Pişman değilim

Malbora’nın ifadesinde “Pişman değilim, bu görev rüyada bana tebliğ edildi” dediği belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan saldırganın evinde yapılan aramanın ardından cep telefonu, tablet ve bilgisayarına incelenmek üzere el konuldu.
Sabıkası bulunmayan saldırganın ailesi ise Malbora’nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu, bu eylemi uyuşturucunun etkisiyle yaptığını ileri sürdü.

Saldırgan, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında yargılanacak. Kanunda, “Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri yahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye 1 yıldan 5 yıla kadar ağır hapis cezası verilir” deniliyor.

Haberin Devamı

‘Çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde seyyar satıcılık yapan Mehmet Malbora adlı kişinin Atatürk büstüne tahra ile zarar vermesine tepki gösterdi. Fakıbaba Twitter hesabından “Siverek’te Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyor, halkımıza bu provakatif eyleme itibar etmediği için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘Saldırıların cezai yaptırımı olmalı’

Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Şanlıurfa Siverek’te Atatürk büstüne yönelik saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Akşener, “Atatürk heykeline saldırı yapan meczupmuş!! Zübeyde Hanıma söven neydi? Asıl görülmesi gereken bu saldırıların cezai yaptırımı olmamasıdır” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı