Siyaset ‘PKK’yı terörist ilan et’

‘PKK’yı terörist ilan et’

17.11.2009 - 00:09 | Son Güncellenme:

Milliyet’teki söyleşisinde Baykal ile görüşmek istediği mesajını veren DTP Genel Başkanı Türk’e CHP’den “Karar Baykal’ın ama önce PKK’yı terör örgütü olarak ilan et” yanıtı geldi

‘PKK’yı terörist ilan et’

CHP, Deniz Baykal ile görüşmek istediği mesajını veren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e, “Önce PKK’yı terör örgütü olarak ilan et” açıklamasını yaptı. CHP kaynakları, DTP ile mevcut şartlarda kurumsal bir ilişkiye girilmesinin güç olduğunu vurguladı.
Türk, geçen pazartesi Milliyet’te yayımlanan söyleşisinde, “Bir gün imkân olsa da konuşsam kendisiyle, tartışsam” diyerek Baykal ile görüşme niyetini anlattı.

DTP’ye eleştiri
Türk, “Siz kapısını çalmayı düşünmez misiniz?” sorusuna da “Tabii ki, hep denemeye çalışıyorum, ama ortamı bulamadım. Şu anda dahi görüşebileceğimize inansam, tereddütsüz telefon açardım. Ama, telefon açıp reddedilip, bu da kullanılırsa çok kötü olur diye düşünüyorum” karşılığını verdi.
Milliyet’in görüştüğü CHP kaynakları, “CHP ile DTP arasında kurumsal bir temas için öncelikle, DTP’nin, ‘PKK terör örgütüdür’ diyebilmesi gerekir” değerlendirmesini yaptı.
CHP’li kaynaklar, Türk ile temasın, Baykal’ın vereceği karara bağlı olduğunu belirtti. Baykal, DTP’yi şu şekilde eleştirmişti:
“PKK, DTP ve Öcalan bir siyasi bütünlük içinde. PKK-Öcalan ve DTP arasında siyasal bir ayrım yapmanın hiçbir anlamı olmadığı ortaya çıkmıştır. Açılım yapılacaksa, bu hükümetin yaptığı gibi gözünü PKK’ya, Öcalan’a, DTP’ye dikerek yapılmaz. Otobüsün üzerinde gelen PKK’lılar, DTP’nin bütün yönetim kadrosu hep beraber. DTP’nin Genel Başkanı, ‘Türkler korkmasın’ diyor. Bir eşbaşkanı ‘ben ağlıyorum’ dedi. Sevinçten ağlıyor manzara bu. Sevinç duyuyor.”