Siyaset PKK'yı parlatmak için Kırk takla atıyorlar!

PKK'yı parlatmak için Kırk takla atıyorlar!

14.10.2015 - 19:14 | Son Güncellenme:

PKK terörünü görmezden gelen bir kesim olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mesuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar ” dedi... Terör örgütleri arasında fark olmadığını vurgulayan Erdoğan "'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' anlayışı en az terörün kendisi kadar tehlikelidir" diye konuştu

PKKyı parlatmak için Kırk takla atıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ülkelere terör mesajı vererek, "Türkiye için PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG terör örgütleri ile DHKP-C'nin, DEAŞ'in hiçbir farkı yok. Bunların hepsi de bizim için, varlığımıza ve geleceğimize kast eden, eli kanlı terör örgütleridir. Bu terör örgütlerinin herhangi birinin eylemine duyarsız kalıp sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükselten kim varsa o terörün, terör örgütlerinin safında demektir. 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' anlayışı en az terörün kendisi kadar tehlikelidir. DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım, her şeyden önce insani değildir" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışını yaptı. Türk ve Japon milli marşlarının çalındı, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Kuran-ı Kerim de okundu. Türk-Japon ortaklığıyla faaliyete geçen fabrikanın açılışında Erdoğan, şu mesajları verdi:

SURİYE MESELESİ GİRDABA DÖNÜŞECEK:

Türkiye'de toplam 2.5 milyon Suriyeli var. Yaptığımız harcama sadece kamplarda 8 milyar dolar. Dünyanın bize verdiği destek 417 milyon dolar. İmkanları bizim katbekat üstümüzde olan batı ülkeleri, sınırlarına dayanan ve topraklarına giren mülteciler konusunda maalesef iyi bir sınav vermediler. Burada bir kez daha ifade ediyorum: Suriye meselesi, doğru şekilde ele alınmadıkça, giderek büyümeye, bölgeyle birlikte tüm dünyayı içine alan bir girdaba dönüşmeye mahkumdur.

DEVLET TERÖRÜ ESTİRENİN ARKASINDALAR:

Haberin Devamı

Suriye'yi yeniden Suriye halkının ülkesi haline dönüştürmedikçe ne mülteci sorunu ne de bu ülke kaynaklı terör sorununun çözümü mümkün değildir. Ama düşünebiliyor musunuz, devlet terörü estiren bir kişinin arkasına eğer dünyanın bazı ülkeleri takılıyor, ona destek veriyorsa bunlar da o teröre ne yapmış olurlar? Destek vermekle orada tarihin affedemeyeceği ülkeler haline gelirler. Bu gerçeği görüp kabul etmeden Suriye'ye yapılan her müdahale, ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar.

PYD'NİN DEAŞ'DAN FARKI YOK:

Bu coğrafyanın bizim vatanımız olmasını kabul etmek istemeyenler de hiç boş durmadılar. Her fırsatta emellerini, niyetlerini ortaya koydular. Türkiye için PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG terör örgütleri ile DHKP-C'nin, DEAŞ'in hiçbir farkı yok. Bunların hepsi de bizim için, varlığımıza ve geleceğimize kast eden, eli kanlı terör örgütleridir. Bu terör örgütlerinin herhangi birinin eylemine duyarsız kalıp, sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükselten kim varsa o terörün, terör örgütlerinin safında demektir. 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' anlayışı en az terörün kendisi kadar tehlikelidir.

PARLATMAK İÇİN 40 TAKLA ATIYORLAR:

Haberin Devamı

Ülkemizde PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Halbuki DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var?

PKK'NIN BOMBALARIYLA ÖLENLER DE İNSAN:

DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da, PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım, her şeyden önce insani değildir. Türkiye, tüm terör örgütlerine karşı samimi mücadele verirken, olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar, doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler.

BAŞARAMAYACAKLAR:

Bu çabaların gerisindeki niyeti iyi biliyoruz. Milletimizin birliğinden, beraberliğinden, kardeşlik ikliminin güçlenmesinden rahatsız olanlar, umutlarını teröre, terör örgütlerine bağlamış durumdalar. Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini düşünenler son bir gayretle terör kartını ortaya sürdüler ama başaramayacaklar. Türkiye, bir olarak, iri olarak, diri olarak hedeflerine yürümeyi sürdürecek.

ELİNDE SİLAHLA İŞSİZE İŞ BULUNMUYOR:

Haberin Devamı

Yan gelip yatarak, terör örgütü mensubu olarak, elinde silahla işsize iş bulunmuyor. Niye Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyor? Benim oradaki vatandaşım niye bu soruyu sormuyor? 'Acaba yatırımcı buraya niye gelmiyor?' Keyfinden mi? Yoo... Orada yatırım yapıyor yatırımcı ama gidiyorlar fabrikasını yakıyorlar. Termik santraller yapıldı, gittiler, bombaladılar, atıl hale getirdiler. Şimdi o girişimci, orada kolay kolay yatırım yapar mı? Biz bunu tabii ki takip edeceğiz ama bölge insanı, bölge halkı da bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkum etmelidir.

TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ:

Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaklar. Terör meselesinin de üstesinden geleceğiz, Suriye'deki krizin çözümü için de çalışacağız, mazlumların ve mağdurların seslerini dünyaya duyurmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz Türkiye'yiz, farkımız bu.