Siyaset Polatlı’ya üniversite müjdesi

Polatlı’ya üniversite müjdesi

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.

Polatlı’ya üniversite müjdesi

ANKARA Milliyet - Erdoğan özetle şunları kaydetti: KÜRESEL OYUNCU: Şişecam cam sektöründe ülkemizin en prestijli markalarından biridir. Dört kıtada 14 ülkede üretim yapan Şişecam, 150 ülkeyi aşan ihracatıyla da küresel bir oyuncudur.

Haberin Devamı

YATIRIMCININ YANINDA DURACAĞIZ: Şişecam’ın yaptığı arge çalışmalarına yaklaşık 124 milyon lira kaynak aktardık. Özel sektörü ekonomik büyümenin ve kalkınmanın lokomotifi olarak gören bir iktidar olarak bundan sonra da Türkiye’nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz.

BÜYÜME TESADÜF DEĞİL: Birileri ısrarla Türkiye’de ‘fabrika yok’ diyerek bizden ziyade sanayicimize hakaret ediyor. Ardı ardına açılan fabrikaları, üretim tesislerini, temeli atılan OSB’leri görmeyenlere ne desek boş. Salgının zirvesi diyebileceğimiz 2020’de bir çok G20 ülkesi havlu atarken biz yüzde 1,8’le en çok büyüyen ikinci ülke olduk. Bunun tesadüf büyüme olmadığı, 2021’in ilk çeyreğindeki yüzde 7,2 ve ikinci çeyreğindeki yüzde 21,7 büyüme oranlarıyla teyit ettik. Bu dönemde ülkemizdeki sabit sermaye yatırımları yüzde 20,3’lük artış kaydetti.

Haberin Devamı

DÜNYANIN 1 NUMARASI: İHA teknolojilerinde geleceği okuyarak attığımız adımlar sayesinde bugün bu alanda dünyanın en başarılı 3 ülkesi arasındayız. Akıncı’nın katılımıyla bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin devreye girmesiyle inşallah dünyanın bir numarası haline getireceğiz. Kendi tasarımımız olan elektrikli aracımızı 2022 yılının sonunda banttan indirmeyi hedefliyoruz.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ: Gençlerimizin beklediği müjdeyi paylaşmak istiyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlıyor. 81 ilde 100 DENEYAP teknoloji atölyesi kurulması için başlattığımız eğitim seferberliği de sürüyor. Ülkemizin en büyük buğday borsalarından birine sahip olan ilçemizde mevcut yükseköğrenim alt yapısı üzerinde bir Polatlı Tarım Üniversitesi kurulmasıyla ilgili girişimi desteklediğimi belirtmek istiyorum.

4 milyar liralık yatırım

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye’de mimari cam ve otomobil ham camı alanlarında üretim yapacak 2 yeni float hattı yatırımına başlayacaklarını belirterek, “Mimari cam ve otomobil ham camı alanlarında bu yatırım 4 milyar liranın üzerinde olacak” dedi. Kırman, “Önümüzdeki dönemde cam üretimi alanında planladığımız  diğer yatırımlar göz önüne alındığında 2023 sonuna kadar 6 milyar liralık bir  yatırım planımız var” diye konuştu.