Siyaset Polise geniş yetki yargıya refakat

Polise geniş yetki yargıya refakat

06.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda savcı Kiraz’ın rehin alıp öldürülmesinin ardından bugün görülecek Gülsüyü davası öncesi Kartal Adalet Sarayı’nda da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı

Polise geniş yetki yargıya refakat

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınıp öldürülmesinin ardından adliyelerde güvenlik önlemleri de artırıldı. Dünyanın en büyük adliyesi olan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda artık hâkim ve savcı odasına güvenlik görevlileri eşliğinde girilecek. Özel güvenlik görevlileri hâkim ve savcıların bulunduğu koridorların girişinde nöbet tutacak. Adliyedeki üst düzey güvenlik ilk olarak bugün görülecek Hasan Ferit Gedik’in ölümüne ilişkin davada uygulanmaya başlanacak.
Anadolu Adalet Sarayı’nda da güvenlik önlemleri artırıldı. Özel güvenlik görevlilerinin özellikle hâkim ve savcıların bulunduğu koridorların girişinde sabit göreve başlayacağı Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim ve savcıların odalarına girecek kişilere güvenlik görevlileri nezaret edecek. Hâkim ve savcının onayı olmadan odasına ziyaretçi alınmayacağı belirtilirken, yangın merdivenlerinden giriş çıkışları da güvenlik elemanları tarafından sıkı şekilde kontrol edilmeye başlandı.

İlk sınav bugün
Adliyedeki yeni güvenlik düzeni, ilk kez kamuoyunun “Gülsuyu davası” olarak bildiği davanın bugün görülecek duruşmasında uygulanacak. Maltepe Gülsuyu’nda DHKP-C’li gruplarla uyuşturucu çeteleri arasında çıkan olaylarda Hasan Ferit Gedik’in (21) silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davanın bugünkü duruşması için polise geniş yetki verildi. Her duruşması olaylı geçen davanın duruşması için adliyedeki güvenlik önlemleri artırılırken hâkim ve savcıların bulunduğu koridorlara da sabit güvenlik elemanları yerleştirildi.
Gülsuyu davası için gereken önlemlerin de alındığı polise bu davada olay çıkmaması ve tatsızlık yaşanmaması için talimat verildiği de öğrenildi. Adliyede görev alan polislere sivil polisler de eklenirken, artırılan polis desteğinin yanı sıra güvenlik elemanlarına da yeni görevler verildi.