Siyaset Progerie hastası Gamze ile buluştu

Progerie hastası Gamze ile buluştu

04.02.2014 - 08:14 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Almanya'da, Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen progerie hastası Gamze Yağar'ı (14) kabul etti.

Progerie hastası Gamze ile buluştu

Başbakan Erdoğan'ın, Berlin Ritz Carton Otel'deki kabulleri yaklaşık 2,5 saat sürdü. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, kabulün ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da faaliyet yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak Başbakan Erdoğan ile görüşmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Kabulde, Başbakan Erdoğan'a özellikle Almanya'da yaşayan Türkler'in problemlerini aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Kerenciler, "Başbakanımız da Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına sahip çıkarak sorunlarının çözülmesi bazında üzerine düşeni yapacağını ifade etti" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışındaki Türkler'in problemlerini birinci elden dinlemesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kerenciler, Avrupa TÜMSİAD olarak Başbakan Erdoğan'ı sevdiklerini söyledi.

Kerenciler, ''Biz hepimiz başbakanımızın arkasındayız arkadaş. Onu sevdiğimiz için. Allah yar ve yardımcısı olsun'' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, progerie hastası Gamze'yle görüştü

Başbakan Erdoğan, daha sonra progerie hastası Gamze Yağar'ı (14) kabul etti. Almanya'da yaşayan Kayserili bir ailenin çocuğu olan Yağar, Başbakan Erdoğan'a kendi yaptığı resimlerinden oluşan 2014 yılı takvimini hediye etti.

Haberin Devamı

Başbakan'a Türkiye'de kendisiyle aynı hastalığa sahip kişilerle buluşma isteğini ileten Yağar, Başbakan'dan bu konuda olumlu yanıt aldı.

Progerie, halk dilinde erken yaşlanma hastalığı olarak biliniyor. Dünyada, Gamze gibi progerie hastası olan 40 kişi daha bulunuyor. Bunlardan ikisi Türkiye'de yaşıyor.