Siyaset Recep Tayyip Erdoğan hepimizin adayıdır

Recep Tayyip Erdoğan hepimizin adayıdır

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, milletvekili sıfatıyla Meclis’te düzenlediği ilk basın toplantısında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeye ilişkin kamuoyuna yansıyan yorum ve iddialar için “spekülasyon” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan hepimizin adayıdır

Ak Parti’nin birlik ve beraberliği için hiçbir faninin reddetmeyeceği makamları elimin tersiyle ittiğini, Başbakanlık makamını bıraktığını belirten Davutoğlu, “Meclis grubu için de söylüyorum; Allah izzetle başladığımız görevleri izzetle tamamlamayı nasip etmesin” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Başbakanlığı bıraktıktan sonra iki yol boyunca, her türlü hakarete, iftiraya, sosyal medya operasyonlarına sabırla muamele ettim. Mukabelede bulunmayı dahi düşünmedim. Benim için önemli olan Konya sokağına Diyarbakır sokağına İstanbul sokağına çıktığımda halkının gözünün içine baka baka yaşayabilmektir.”

Aday değilim

Geçtiğimiz günlerde Sayın Abdullah Gül’ün davetiyle bir araya gelmesi sebebiyle spekülasyon üretildiğini belirten Davutoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Benim için insani ahlak önemlidir. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları, selefim olan başbakanlar benimle görüşme davetinde bulunduğunda bunu yerine getiririm. Kimsenin bunu sorgulamaya da hakkı yoktur. Ak Parti aidiyetim sürerken, Ak Parti dışında herhangi bir siyasal hareket, organizasyon içinde bulunmadım, bulunmam. Bunu siyasi ahlakla bağdaştırmam. Eğer böyle bir şey yapacaksam Ak Parti kimliğini bırakırım. Bu kimliği bırakmaya niyetim yok ve olmayacak. Ak Parti’nin almış olduğu karar benim de karardır. AK Parti’nin yapılacak her faaliyetine fedakarlıktan kaçınmadan, mevki ve makam beklemeksizin gece gündüz katkıda bulunacağım. Sayın Erdoğan hepimizin adayıdır.

Haberin Devamı

Başbakanlığı bir hafta içinde bırakmış olan siyasi kişiliğin gelecek hesabı olmaz. Önümüzdeki seçimler için milletvekili adayı değilim ve olmayacağım. Seçim sonrasında da hiçbir mevki makam beklentim, planım yoktur ve olmayacaktır. Bundan sonra siyasi faaliyete devam edecek miyim? Edeceğim. Çünkü ilkeler konusunda Türkiye’de dünya da kritik bir eşikten geçiyor. Tarih nehri akarken bu tarih nehrine kenardan bakmayı doğru bulmam. Tarihin arkasından koşulmaz, içinde koşulur önüne geçilir.”