Siyaset Reddediyoruz ve kınıyoruz

Reddediyoruz ve kınıyoruz

07.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıkları yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Kalın, twitter’dan “ABD Yönetimi’nin Kudüs’le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz. Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM Kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır” paylaşımında bulundu.

Reddediyoruz ve kınıyoruz

Kalın, Trump’ın kararını açıklamasından önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı basın toplantısında ise şunları kaydetti: “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız dün (önceki gün) ilk tepkimizi verdi. Kendisi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başta olmak üzere Arap dünyasından bir çok liderle, İslam dünyasından hükümet ve devlet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Bu sabah (dün) itibarıyla Malezya, Tunus, İran, Katar, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya devlet ve hükümet başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaptı, yapmaya da devam ediyor.”
“Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir” diyen Kalın, “Zaten şu anda kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini adeta ortadan kaldıracak bu vahim hatadan Amerikan yönetiminin derhal dönmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kalın, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız, İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü zirveye davet etmektedir. Önümüzdeki hafta, 13 Aralık Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi, İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde toplanacaktır.”
Trump’la görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşecek görüşmeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Kalın, “Bu görüşme bugün, yarın, öbür gün gerçekleştiğinde, Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu Sayın Trump’a doğrudan iletecekler. Hassasiyetlerimizi kendilerine aktaracaklar” diye konuştu.