Siyaset ‘Refahımızın yükselmesi için çalışacağız’

‘Refahımızın yükselmesi için çalışacağız’

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla yayımlanan mesajlarda işçi ve emekçilerin günü kutlandı.

‘Refahımızın yükselmesi için çalışacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bugüne kadar uyguladığımız iktisadi kalkınma politikalarımızın her safhasında insan odaklı hareket ederek, işçilerin haklarını ve menfaatlerini gözetme gayretinde olduk. Bütün çalışanların şartlarını iyileştirme, hak ettikleri en iyi ücreti almalarını sağlama ve adil bir çalışma ortamı oluşturma noktasında çok önemli adımlar attıklarını ve atmaya da devam ettik. Tüm dünyayı etkileyen ve çalışma hayatında yeni düzenlemeleri zorunlu kılan koronavirüs salgınından işçi kardeşlerimizin en az şekilde etkilenmesi için de büyük çaba harcadık. Büyüyen ve güçlenen Türkiye’mizde her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, ücretten sosyal haklara kadar bütün alanlarda işçilerimiz için iyileştirmelere vesile olmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Alın terini emeğe dönüştüren tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ederim. Her daim emeğiyle ekmeğini kazanan işçilerimiz ve tüm emekçilerimiz için sorumluluk alarak, onların bugününü ve yarınını kucaklayıcı kanunlar ile çalışanlarımızın hak ettikleri yaşam standartlarına ulaştıran düzenlemelerle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Biz; işçi ve emekçi kardeşlerimizle hep birlikte daha güçlü Türkiye diyerek 2023 hedeflerimizi gerçekleştirirken 2053 ve 2071 vizyonumuzu el ele, omuz omuza inşa edeceğiz.

‘İşçiler kutlayamıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Kongre salonlarını tıka basa dolduran, kendi koydukları kuralları ihlal edip binlerce kişilik cenaze törenleri düzenleyen siyasi iktidar, iş işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs kutlamasına gelince ne gariptir ki birden yasaklar devreye sokuluyor. 20 milyondan fazla işçi ve emekçi tam kapanmadan muaf tutuldu. Tam kapanamayan işçiler 1 Mayıs’ı kutlayamıyor.