Siyaset RTÜK'ten tek şarkıya 365 gün radyo kapatma

RTÜK'ten tek şarkıya 365 gün radyo kapatma

27.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

RTÜK'ten tek şarkıya 365 gün radyo kapatma

RTÜKten tek şarkıya 365 gün radyo kapatma


İSTANBUL Milliyet


       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde Özgür Radyo'nun RTÜK tarafından 365 gün süre ile kapatılması, ağızlarını siyah kurdele ile bağlayan radyo çalışanları ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.
       RTÜK'ün Özgür Radyo'yu Kızılırmak Müzik Grubu'nun "Gidenlerin Ardından" adlı albümünde yer alan Ataol Behramoğlu'na ait şiirin "Öldükçe çoğalıyor adamlar, ben tükenmekteyim öldürdükçe" dizeleri ile Avusturya İşçi Marşı'na yayınında yer verdiği gerekçesiyle kapatması, TGC lokalinde bir araya gelen radyo çalışanları ve eylemi destekleyenlerce kınandı. Grup adına açıklama yapan Özgür Radyo Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aslan, "Yüzyıllardır halkın ağzında dolanan dizeler suç sayılıyorsa halkın bütün kültürel değerleri de suç görülüyor demektir" dedi.
       RTÜK'ün 3984 sayılı yasanın "toplumun şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevk eden ve toplumda nefret duyguları oluşturan yayınlara imkan verilmemesi"ni düzenleyen bendini ihlal ettiği gerekçesiyle 31.07.2000 tarihinden itibaren bir yıl süreyle aldığı kapatma kararı "Sansüre hayır" yazılı dövizlerle protesto edildi. TGC önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis gruba müdahale etmedi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.