Siyaset Saadet’in adayı Karamollaoğlu

Saadet’in adayı Karamollaoğlu

02.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi, dün düzenlediği Cumhurbaşkanı adayı tanıtım programında partinin adayının Genel Başkan Temel Karamollaoğlu olduğunu açıkladı. SP yönetimi, 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ortak aday olması için muhalefet partileri ile temaslarda bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

Saadet’in adayı Karamollaoğlu

Karamollaoğlu, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmasına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladı. Karamollaoğlu “5 Y’ye asla izin vermeyeceğiz, 5 A’dan da asla vazgeçmeyeceğiz. Söz veriyorum, bizim yönetimimizde yolsuzluğa, yandaşlığa, yalakalığa, yasağa ve yağmaya hiçbir zaman yer olmayacaktır. Biz garip gurebanın hakkını yetim hakkı korur gibi koruyacağız, ihalelerden şeffaf, denetlemede son derece titiz olacağız. Çevremizde yalakaların öbekleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘OHAL’i kaldıracağız’

OHAL’i eleştiren Karamollaoğlu, “İktidara geldiğimizde ilk alacağımız kararlardan birisi OHAL düzeninin kaldırılması olacaktır. Şiddete başvurmadığı müddetçe hiçbir fikrin ve düşüncenin yasaklanması yoluna gitmeyeceğiz” dedi.
“5 A’dan ne kastettiğimizi de arz etmek istiyorum, akıl hakkın insana bahşettiği en büyük nimettir” diyen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Akıl ile hareket etmezseniz ‘15 günde Şam’da namaz kılacağız’ derken, sonra 15 yılda işin içinden çıkamazsınız. Türkiye’yi tek akıl ile değil, ortak akıl ile yönetme yoluna gideceğiz. Bu istişare demektir. İkincisi adalettir. Bir kararname ile on binlerce garibanı işinden, evinden eden, arkası olanı görmezden gelen bir anlayışa son vereceğiz. Hakim teminatını mutlaka tesis edeceğiz. Yönetimde, siyasette ahlakı mutlaka hakim kılacağız. Ardından da adanmışlık ve asalet gelir. Adanmışlık ve asalet nedir, görmek isteyen varsa işte bu tabloya baksın.”