Siyaset SADAT kurucusu Tanrıverdi istifa etti

SADAT kurucusu Tanrıverdi istifa etti

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Uluslararası Savunma Danışmanlığı (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerinden istifa etti. Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu Uluslararası Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) WhatsApp grubunda istifa kararını çalışma arkadaşlarına duyurduğu belirtildi.

SADAT kurucusu Tanrıverdi istifa etti

Tanrıverdi’nin, “Değerli arkadaşlarım, ilerleyen yaşım ve her gün artarak devam eden tezvirat kampanyasını gerekçe göstererek, bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ile Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerimden affımı talep ettim. İstişaremiz sonunda Cumhurbaşkanımız talebimi kabul ettiler. Omuzlarımdan büyük bir yük kalkmış oldu. Hayatın normal akışını yaşıyoruz. Göreve devamımı isteyen arkadaşlarım oldu. Şimdiye kadar olduğu gibi, son emeklilik talebimde de yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum. Hakkınızı helal ediniz” mesajını attığı öne sürüldü. Milliyet’in ulaştığı Tanrıverdi, istifa kararını doğruladı.

‘Mehdi gelecek’ dedi

Tanrıverdi, ASSAM’ın İslâm Birliği Kongresi’nde, “İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak? Mehdi Hz. geldiği zaman. Peki mehdi ne zaman gelecek? Allah bilir. Peki bizim bir işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM bunu yapıyor” açıklamaları tartışmalara neden olmuştu.