Siyaset ‘Sadece ailelerin değil Türkiye’nin düğünü’

‘Sadece ailelerin değil Türkiye’nin düğünü’

28.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu, 101 gün rehin kalan konsolosluk memuru Mesut Taşkıran ile Hazal Çağlar’ın nikâhına katıldı. Mesut Taşkıran, Davutoğlu’na rehin günlerinde yaptığı bayrağı hediye etti.

‘Sadece ailelerin değil Türkiye’nin düğünü’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul Başkonsolosluğu’nda görev yaparken IŞİD tarafından kaçırılan ve 101 gün rehin kalan Konsolosluk memuru Mesut Taşkıran ile Hazal Çağlar’ın nikahına katıldı. Taşkıran, Davutoğlu’nu, yaz aylarında yapılması planlanan ancak mecburen ertelenen düğüne kurtulmalarının ardından Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelirken davet etmişti. Taşkıran, “Devletimiz büyük bir devlet. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, MİT, Genelkurmay hepsi gece gündüz demeden ayrıntılı bir şekilde çalıştılar. Kendi canları gibi. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Üzüntüye yer vermedik, umutsuzluğa kapılmadık ve bu mutlu sona ulaştık” dedi.

Nikâhı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci kıydı. Çiftin nikah şahitliğini Davutoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Ankara Milletvekili Haluk İpek yaptı. Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her nikahta dile getirdiği ‘üç çocuk’ isteğini hiç dillendirmemesi dikkati çekti.

Bir daha kaybolmaz ama
Nikâh töreninde konuşan Davutoğlu, “Bu düğün Taşkıran ve Çağlar ailelerinin değil Türkiye’nin düğünü. Mesut’a geçen hafta tam bu saatlerde sorduğumda tüm Türkiye’yi beklediğini söyledi. Bu kadar cömert. Öyle helal rızık versin ki Allah size bütün Türkiye’yi ağırlayacak imkanlar olur inşallah. Allah bir daha ayrılık vermesin. Sizlere ve sizden gelecek nesillere faydalı ilim eylesin. Ela bebek de burada, onun da düğününü birlikte ederiz inşallah. 8 gün önce Mesut’un hayal edemeyeceği gündü“ dedi. Davutoğlu, evlilik cüzdanını “Mesut bir daha kaybolmazsın ama ben bunu kızımıza vereyim” diyerek, gelin Hazal Çağlar’a verdi.
Mesut Taşkıran da, Davutoğlu’na bir hediye verdi. Taşkıran, “Rehin olduğum dönemde her şeyimizi aldılar. Yüzükler, para, bayrağımızı bile çok gördüler. Zor durumlardan dolayı yastığımın yüzünden ve atletimden bayrak yaptım” dedi ve bayrağı Davutoğlu’na verdi. Davutoğlu da, “Vefat ederiz korkusu ile atletinde yastık yüzünden yüce bayrağımızı yapmış bu çok güzel bir emanet. En iyi kendisi saklar. Aldım kabul etti ama tekrar size hediye ediyorum. Böyle bir şartlarda elinle emeğinle yapmışsan Allah bu bayrağı bu semalardan indirmesin” diyerek, hediyeyi Taşkıran’a yeniden hediye etti.
Mesut Taşkıran’ın nikahına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kırşehir Belediyesi’ne talimat vererek düğünün masraflarının belediye tarafından ödenmesini istediği de öğrenildi.

Vekilin ailesine ziyaret
Başbakanlık otobüsü ile şehirde halkı selamlayan Davutoğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan’ın annesi Döndü ve babası Hakkı Hikmet Aslan’ı ziyaret etti. Aslan’ın kendisine el salladığını görünce otobüsü durdurarak, evlerine girdi ve 10 dakika kaldı. Apartmandan ayrılırken vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, kendi fotoğrafını yaptırarak hediye eden 19 yaşındaki Muhammed Erdoğan’ı Başbakanlık otobüsüne aldı.

Kültür merkezini açtı
Başbakan Davutoğlu, nikah töreninin ardından Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi’ni açılışını yaptı. Burada Kırgızistanlı sanatçı Gülira Kasımkulova ile Başak Senfoni Orkestrası’nın konserlerini dinleyen Davutoğlu, “Ahi Evran ahlak tohumu ekti. Aşık paşa dil tohumu Neşet Ertaş musiki tohumu ekti. Tohum büyüdü ve bir çınar oldu. Neşet Ertaş bizim için filozof bir sanatçıdır. Her dizesinde bize bir şey öğretiyor. Bilge bir sanatçı” dedi.

Haberin Devamı

Mehmetçiğe taş fırlatma edepsizliği gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası törenlerindeki konuşmasında Suruç’ta güvenlik güçlerine taş atan HDP’li milletvekili Aysel Tuğluk’u hedef aldı. Davutoğlu, şunları kaydetti: “1.5 milyon kardeşimize bağrımızı açtık. Kobani’den gelen kardeşlerimize de kapı açtık.

Bir vekil
tuttu o kardeşlerimizi elinden tutarak sınırımızın içine çeken aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi. Ona sesleniyorum, Suriye’den gelen o kardeşlerimiz etnik köken ne olursa olsun gelenler senin için gelmediler sen oradasın diye gelmediler.

‘Kaosa izin vermeyeceğiz’
Kobani’den gelenler Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulacağız diye geldiler eğer Mehmetçik olmasaydı onlar o kapıya sığınamazdı. Bu toprakların muhafızı da, hamisi de bu millettir. Eğer Mehmetçik o sınırı huzurla beklemese o kardeşlerimiz başka yere giderdi. Suriye ve Irak’a dönerdik biz. Bunu rüya görenler heveslenmesinler. Bu topraklarda kardeş kavgası yapılmasına da izin vermeyeceğiz, kaosa da hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Süreçte diplomasi açılımı

Suriye’nin Rojava bölgesindeki Kobani kentine yönelik IŞİD saldırılarının ardından gerilimin tırmandığı çözüm sürecinde “diplomasi” açılımı yaşanıyor. Süreçte HDP’li vekiller Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder önce Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtuluş ile görüşme gerçekleştirdi. HDP heyetinin bu görüşmeler dışında basına duyurulmayan çok önemli bir görüşme daha gerçekteştirdiği ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen hafta HDP heyetini kabul ederek 3.5 saat görüştüğü belirtildi.

Demirtaş ile görüşecek
Davutoğlu’nun hükümetin süreçteki kararlılığını ve perspektifini anlattığı belirtilen görüşmede HDP heyetinin de sürecin önünki riskleri aktardığı öğrenildi. Görüşmede önemli bir karar alındığı ortaya çıktı. Buna göre Davutoğlu gelecek hafta içinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kabul edecek.