Siyaset Sağlar ve Elkatmış savcıyı doğruladı

Sağlar ve Elkatmış savcıyı doğruladı

14.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkinci Ergenekon davasında mütalaasını açıklarken, “1996’da Susurluk Komisyonu’na Ergenekon örgütü konusunda ihbar gitmiştir. TBMM’nin bilgisi dahilindedir” diyen ve TBMM’de komisyon kurularak inceleme yapılmasını isteyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’e, eski TBMM Susurluk Komisyonu ekibinden destek geldi

Sağlar ve Elkatmış savcıyı doğruladı

Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ile komisyon üyesi Fikri Sağlar, özetle şunları söyledi:
- MEHMET ELKATMIŞ: “Çalışmalarımız süresince komisyona yüzlerce, binlerce ihbar geldi. Araştırmamız zaten kazayla başlayan derin devlet araştırmasıydı. Kontgerilla da derin devletin içindedir. Ergenekon ismi geçti hatırlıyorum. Ancak nasıl geçtiğini hatırlamıyorum. Ergenekon dediğiniz şey derin devlet içerisinde bir yapılanma. O dönemde gündeme geldi tartışıldı ama detayını hatırlayamıyorum. Meclis’in bu içtüzükle araştırma yapmasını yararlı görmüyorum. İçtüzük süreyi 3 ayla kısıtlıyor. Süresi olmayan ve bütün sırları araştırabilecek geniş yetkilerle araştırılırsa neticeye varılır.”
- FİKRİ SAĞLAR: “O dönem Ergenekon olarak değil, kontgerilla adıyla komisyona birçok ihbar geldi, TBMM’de bir çok araştırma ve soru önergesi verildi. Önerge verenlerin başında ben geliyorum. O zaman TBMM’den daha ziyade siyasi irade yöneticiler bu konuyla ilgili cevaplar vermediler ve üstünü kapatmaya çalıştılar. Ergenekon ismi kontrgerillaya verilen isimdir. Bugünkü savcının incelediği 2003 ve 2004 darbe girişimleridir. İhbar ise 1996’da. Orada 28 Şubat darbesi yapıldı. Dolayısıyla Türkiye’deki kontgerilla TBMM’ye defalarca gelmiştir. Ama siyasi irade bunun üzerine gitmemiştir. Bugün TBMM böyle bir çalışmayı yapmalıdır. Bir komisyonla bugünkü elde edilen bilgiler ışığında daha ileri gidecek çalışmaların altına imza atmalıdır.”