Siyaset Şahin’den kafa karıştıran sözler

Şahin’den kafa karıştıran sözler

14.02.2009 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eski Özel Harekât Daire Başkanvekili, ‘TSK’yı hedef alan sorular sanki sorulmuş gibi ifade tutanağında boş olarak yazılmış’ dedi

Şahin’den kafa karıştıran sözler

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Susurluk davası hükümlüsü, eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, hakkında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Şahin, “Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanımız ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Savcılık makamında ifade verirken böyle bir soruyla da karşılaşmadım. TSK’yı hedef alan bu sorular, sanki sorulmuş gibi ifade tutanağında cevap hanesine boş olarak yazılmış” dedi.
Şahin’in savcılık sorgusunda verdiği ifade geçtiğimiz günlerde basına yansımış, Şahin’in “Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bilgisi dahilinde ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak’ın talimatıyla 150-300 arası asker ve polisten oluşacak S-1 adlı birimi oluşturmak üzere çalıştım” dediği iddia edilmişti.

‘Bana bunlar sorulmadı’
Genelkurmay Başkanlığı ise önceki gün bir açıklama yaparak, iddiaların asılsız olduğunu bildirmişti.
Bu gelişmelerin ardından İbrahim Şahin de yazılı bir açıklama yaptı. Şahin, açıklamada şöyle dedi: “Genelkurmay Başkanlığı’nın 12 Şubat 2009 tarihli açıklamaları doğrudur. Benim Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanımız ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Savcılık makamında ifade verirken böyle bir soruyla da karşılaşmadım. 70-80 soru ise bana hiç sorulmadı. Fakat TSK’yı hedef alan bu sorular, sanki sorulmuş gibi ifade tutanağında cevap hanesine boş olarak yazılmış.
Soruların yüzde 70’i emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin üzerine hazırlanmış. Cezaevinde tanıma şerefine eriştiğim emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bu partinin diğer mensupları üzerine yoğunlaşmıştı. Sorgulama tamamen TSK’yı hedef aldığından, birçok soruda susma hakkımı kullandım. Ayrıca TSK’nın, benim gibi hasta ve eski mahkûma da bir ihtiyacı yoktur. Tüm gerçekler mahkeme safahatında ortaya çıkacaktır. Türk milletinin ilelebet payidar olması dileğiyle.”

Haberin Devamı

Doktorları duyamadı
Şahin, unutkanlık raporunu yeniletmek için dün Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, iç kulağına takılı işitme cihazındaki pilin bitmesi nedeniyle doktorların sorularını cevaplandıramayan Şahin, işlem yapılmadan cezaevine gönderildi.