Siyaset Şahlanışın önüne geçemeyecekler

Şahlanışın önüne geçemeyecekler

27.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te giydiği kefenin bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam ettiğini vurgulayan Erdoğan “Hayatımız boyunca bizleri beli bükük olarak görmek istiyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz” dedi...

Şahlanışın önüne geçemeyecekler

Anadolu’nun kapılarını Türkler’e açan Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıldönümü törenleri için Muş’un Malazgirt ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı’nda halka seslendi. Sultan Alparslan’ın 946 yıl önce bir cuma günü Malazgirt’te kazandığı zaferle Anadolu’yu ebedi yurt yapacak adımı attığını belirten Erdoğan, “Bir elinde al bayrağı, diğer elinde yeşil sancağıyla Anadolu’ya Malazgirt’ten girip Avrupa’nın ortalarına kadar zaferle yürüyen ecdadımızla iftihar ediyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan özetle şunları kaydetti:
TÜRKİYE ARTIK AYAĞA KALKTI: “Gerçekten de bu zafer milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandırdı. Malazgirt Zaferi’nden sadece 4 yıl sonra 1075’te İznik’te bu coğrafyadaki ilk devletimizin, Anadolu Selçuklu Devleti’nin kuruluşunu ilan ettik. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu’da kök salmaya, yedi iklim, dört kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir. Hayatımız boyunca bizleri beli bükük olarak görmek istiyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü biz ancak rükuda eğiliriz.”
Oyun aynı, hedef aynı: Sultan Alparsan kimle mücadele ettiyse biz de 15 Temmuz’da onla mücadele ettik. Osman Gazi kimlerle mücadele etmişse, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdulhamit Han, Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmişse, biz de onlarla mücadele ettik. Oyun aynı, hedef aynı. Sadece senaryo farklı, figüranlar farklı. FETÖ bir piyondu. PKK, YPG, PYD bir piyondur. DAEŞ bir piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin birer aracıdır. Kefenleri giymeye hazır mıyız? Kefenleriyle yürüyen ecdadın arkasından yürümüye hazır mıyız? Rahmetli Menderes gibi, arkadaşları gibi. Biz de 15 Temmuz gecesi aynı hissiyatla ne dedik? Yürüyeceksin, millet yüreyecek arkandan. Çağrıyı yaptığım zaman milletim meydanlara çıktı. Hainlarin karşısına dikildi.”
2071 UFUK ÇİZGİSİ BELİRLEDİK: “Sultan Alparslan 1071’de Anadolu’nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu’yu her anlamda merkez haline getireceğiz. Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071’i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir kızıl elma olarak belirledik.”
EY ANADOLU: “Anadolu demek, tüm gönül coğrafyamızı ezip geçmek isteyenlere çelikten bir set olmaktır. Anadolu, ey Anadolu. Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu. 946 yıldır bizimlesin. Bunca yıldır kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana. 15 Temmuz’da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı. Ne diyor şair; Dur yolcu, eğilde kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.”

‘Men sabera zafera’

Şahlanışın önüne geçemeyecekler


Ata sporlarının öne çıkma çabalarını desteklediğini belirten Erdoğan,: “Okçuluk, atlı binicilik, güreş gibi ata sporlarımızı da ihya etme çabalarının öne çıktığını görüyorum. Bu gayreti ben de destekliyorum. Okçuluk Vakfımızın çabalarını yakından takip ediyorum. Osmanlı’da kemankeş, yani okçu olmak isteyen kişiye, üstadı bir sır fısıldarmış. Bu sır Enfal Suresi’nin 17. Ayeti’nin bir bölümüdür; Attığın zaman, onu sen atmadın, Allah attı. Evet, attığımız oku da, adımı da bizlere Allah attırsın, bizleri yolundan ayırmasın. Tüm sporlar, sanatlar, mücadeleler gibi okçuluk da sabır, disiplin, çalışma, hedefe odaklanma işidir. Yani ‘Men sabera zafera’, sabreden kimse zafere ulaşır” diye konuştu.

‘Birliğimizin miladı olsun’

Muş’taki etkinliklere katılan Dünya Etnospor Konfedarasyonu Başkanı Bilal Erdoğan yaptığı açıklamada, Alparslan’ın zaferinin, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Buranın gerçekten ihtiyaç duyduğumuz ümmet bilincinin güçlenmesi, yeniden birlik olmamız, aramıza ekilmeye çalışılan fitne, nifak tohumlarını elimizin tersiyle reddederek birlik oluşumuzun bir miladı olmasını istiyoruz” dedi.

‘Alparslan Anadolu’nun kaderini değiştirmiştir’

Şahlanışın önüne geçemeyecekler


Zafer Meydanı’ndaki tören alanında ilk konuşmayı yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şunları söyledi: “Ata yurdundan kalkıp Anadolu’ya sefer eden ecdadımız bu aziz toprakların yeni bir vatanın kapısını açmışlardır. O günden bugüne Anadolu kardeşlik bütünlük ve sonsuz esenlik yurdu olarak aziz miletimizin vatanı olmuştur. Alparslan ve askerlerinin zaferi, milletimizin kaderini değil, Anadolu coğrafyasının kaderini değiştirmiştir. 26 Ağustos’ta Sultan Alparslan atının kuyruğunu örüp, okunu yayını bırakarak ‘ölmek var dönmek yok’ diyerek büyük zaferi kazanmış Anadolu’nun kapısını sonuna kadar açmıştır. Aynı ruhla bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri, bağrından çıktığı milletinin birlik bütünlük ve güvenliği, egemenliği için ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla her türlü tehdide karşı milletinin emrinde mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Anadolu’yu vatan yapmanın yolunu açan Malazgirt Zaferi’nin yanında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlamaktayız. Malazgirt, bin yılık varlığımızın anahtarı olmuş, 30 Ağustos da Büyük Taaruzda en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, bekasına sahip çıkmasının sembolü olmuştur. İki zafer aziz milletin istikbali ve geleceği için mücadele ederken her türlü zorluğun üstesinden geleceği ve cesarete sahip olduğunun isbatı olmuştur.”

Malazgirt’in anahtarı verildi

Şahlanışın önüne geçemeyecekler


İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Okçular Vakfı tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi. Etkinlikte sahne alan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Ak Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde kullandığı ‘Dombra’ şarkısının da aralarında bulnduğu eserleri seslendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması boyunca mehter takımı ve tarihte kurulmuş Türk devletlerini temsilen askerler, platformda hazır bulundu.
Konuşmasının ardından Erdoğan’a günün anısına Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından aralarında Selçuklu Sancağı ve Malazgirt’in temsili anahtarının da bulunduğu hediyeler takdim edildi.
Okçular Vakfı ve Malazgirt Kaymakamlığı’nca gerçekleştirilen organizasyon kapsamında tören alanına 13 Kırgız kıl (keçe) çadırı kuruldu.
Etkinlik alanında ok atma yarışmaları, eğlenceli ok oyunları, mas güreşi, mangala oyunları düzenlendi.

Haberin Devamı