Siyaset Sakın yaramazlık yapmaktan korkmayın

Sakın yaramazlık yapmaktan korkmayın

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir okulun açılışında çocuklara seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Sizin yaramazlık yapma hakkınız var. Sakın bir köşede oturup sesini çıkarmayan çocuk olmayın” diye konuştu

Sakın yaramazlık  yapmaktan korkmayın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Samsun’un Çarşamba ilçesine gitti. Çarşamba Havalimanı’nda karşılandıktan sonra karayoluyla Terme ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Terme Cumhuriyet Meydanı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, kolay kurulmayan Cumhuriyet’e herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, özetle şöyle dedi:
‘Kavgadan bıktık’
“Bu güzel ülkede hepimiz huzur, barış içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. İstiyoruz ki; bu ülkenin esnafı, çiftçisi, emeklisi kazansın. Çocuğuna eline kına yakıp askere gönderen anne üzülmesin. Kavgadan bıktık. Artık bu ülke kavga etmemeli, siyaset uzlaşma kültürü içinde gelişmeli. Bunu yaparsak o zaman Cumhuriyet’in değerlerini korumuş oluruz. Cumhuriyet, vatandaşın hiç kimsenin kulu kölesi olmadığı rejimin adıdır. Eğer Cumhuriyet olmasaydı bu ülke de anadolunun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye genel başkan olmazdı. Eğer Cumhuriyet olmasa Erzincan’ın bir köyünde doğan Binali Yıldırım başbakan olmazdı. O nedenle hepimiz Cumhuriyetin değerini bilmek zorundayız. Cumhuriyet kolay kurulmadı.”
Kılıçdaroğlu, ardından Ordu’nun Fatsa ilçesinde Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın annesi adına Fatsa’da eğitime kazandırdığı ortaokulun açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, hedefinin ülkenin her tarafına okul yapmak olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Bana deseler ki ‘Bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun, ilk hedefin ne olacak?’ düşündüğüm ve bundan yıllar önce söylediğim bir söz var. Türkiye’nin her tarafını okullarla donatırım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi gitmesin mi, tartışmaları olurdu. Ama çok şükür bugün bütün anneler, kız çocuklarının okula gitmesini istiyor ve her anne diyor ki ‘Benim çocuğum benden daha iyi yetişsin.’ Bu noktaya geldik. Çocuklar, umudumuz sizsiniz. Bu ülkenin geleceği sizsiniz.”
Çocuklara “merak edin” nasihatinde bulunan CHP lideri “Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Sizin yaramazlık yapma hakkınız var. Sakın öyle bir köşede oturup da hiç sesini çıkarmayan bir çocuk olmayın. Dünyayı merak edin. Amerikalıların Mars’a gönderdikleri uzay aracının adı; ‘Merak’. Hayatı sorgulayacaksanız merak hep önderiniz olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti. Kılıçdaroğlu sınıflarda öğrencilerle sohbet ederek çanta dağıttı. Törene ayrıca CHP milletvekilleri, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sinema oyuncusu Oktay Kaynarca, işadamı Ali Ağaoğlu, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.
Fındık sitemi
Fatsa’da vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “ Bizim zaaflarımızla dünya fındık borsasından pek çok kişiler özellikle spekülatörler bundan yararlanıyorlar. İstikrarlı bir fındık politikası oluşturulması lazım” diye konuştu.
‘Öksüz çift taraflı çalışıyor olabilir’
Kılıçdaroğlu’nun önceki gün “Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var” ifadeleri yeni bir tartışma yarattı. CHP Genel Merkezi’nde Öksüz’e ilişkin “bilgi”nin, Öksüz’ün, “çift taraflı çalışıyor olabileceği” ve “devletin içindeki bazı isimlerle irtibatı olabileceği” yönünde olduğu öğrenildi. l MERİÇ TAFOLAR Ankara