Siyaset ‘Şantajcıları sandığa gömün’

‘Şantajcıları sandığa gömün’

27.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin hırsı yüzünden terörün azdığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Diyor ki: ‘Ya 400 vekil ya da her seferinde sandık.’ Onları sandığa gömün ki bir daha da bu lafı etmesinler” dedi

‘Şantajcıları sandığa gömün’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi işsizlik ve terör belasından kurtarma, refah ve huzuru getirme söz verdi. 13 yılda yapılamayanları 4 yılda çözmeyi vaat eden Kılıçdaroğlu, seçmene “’Ya 400 vekil ya her seferinde seçim’ diyerek şantaj yapanları sandığa gömün” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

CHP lideri dün seçim çalışmalarını Kars, Ardahan, Erzincan ve Sivas’ın ilçelerinde sürdürdü. Zaman zaman yağmur altında süren seçim gezisinde Kılıçdaroğlu özetle şu mesajları verdi:

TERÖRÜ AZDIRDILAR: Türkiye AKP’nin iktidar hırsı nedeniyle yeniden seçime gitmek zorunda kaldı. Terörü azdırdılar, kan ve gözyaşını milletin önüne koydular. Ya diyor, ‘bana 400 vekil vereceksin’ ya da ‘her seferinde seni sandığa götüreceğim.’ Ben de sizden bir şey istiyorum, madem ki size şantaj uygulanıyor, siz de onları sandığa gömün bir daha da bu lafı etmesinler.

YAZIK BU ÜLKEYE (Bir vatandaşın ‘Hele şu Kars’ın haline bakın’ demesi üzerine): 13 yılda bu hale getirdiler. Bize 4 yıllık yetki verirseniz ülkeyi işsizlik ve terör belasından, ülkeyi Ortadoğu bataklığından çıkarma sözü veriyorum. 13 yılda yapılamayanları 4 yılda çözme sözü veriyorum. Yazık, günah bu ülkeye. Bir arada barış içinde yaşamak varken, bu kavga niye? Kavgadan, gerginlikten bıktık. Yeter artık. Refah, huzur istiyoruz. Ben bunun mücadelesini veriyorum. Neredeyse cadde ve sokaklarda birbirimize selam veremez duruma geldik. Türkiye’yi ateş çemberinden çıkarmamız lazım. Birbirimizi kucaklamamız, acılarımızı paylaşmamız lazım.

Haberin Devamı

SİZİN GİBİ YAŞIYORUM: Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de aynı şekilde yaşıyorum. Bir dairem var oturuyorum çoluk çocuğumla aldığımız aylıkla geçiniyoruz. Benim öyle köşeyi dönme hastalığım yok çok şükür. Benim öyle kul hakkı yeme alışkanlığım yok. Halkın derdini bilirim. Açlığı, yoksulluğu, sefaleti bilirim. Onun için mücadelem açlıkla, sefaletle, işsizlikle, benim mücadelem bu. Bu ülkeye huzuru bu ülkeye refahı getirmek zorundayız. Onun mücadelesini veriyoruz. Size inanıyorum size güveniyorum.

ANCAK CHP ÇÖZER: Türkiye’de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun, ister toplumsal sorun... Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdursa bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorsa oy verecekleri tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerini yaşadığı bir dönemden geçiyor. Bu yönetim boşluğundan kaynaklanıyor. Türkiye bu dönemde kendi içinde kavgalı bir ülke haline dönüştü.

Haberin Devamı

BİLDİRGEMİZİ KOPYALADILAR

Haziran’dan önce açıkladığımız beyannamede, işsize iş, emekliye yılda iki ikramiye, her aileye en az 720 lira gelir, taşeron işçiye kadro vaat ettik. Her seferinde dediler ki, ‘kaynağı nereden bulacaksınız, parayı nereden bulacaksınız?’ Şimdi bizim seçim bildirgesini aldılar, aynen kopya ettiler. 13 yıldır sen ne yapıyordun, armut mu topluyordun? Cebini mi dolduruyordun?