Siyaset Satırbaşı

Satırbaşı

25.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Satırbaşı

Satırbaşı

Satırbaşı

Cezaevi çıkışında kalp pili durdu
Erzurum’da, Şartlı Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası’ndan yararlanarak tahliye olan kalp hastası bir mahkum, cezaevinin kapısında öldü.
Ankara’da, 1994’te oturdukları eve düzenlenen silahlı baskında, 24 yaşındaki oğlu Yusuf’u kaybeden ve olayda 2 kişinin ölümünden dolayı 8.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Asım Ak (63), cezaevinde arkadaşları ve görevlilerle vedalaştıktan sonra kalbindeki pilin durması sonucu can verdi. Ak’ın, 6 yıl önce öldürülen oğlu Yusuf Ak’ın yanına defnedileceği bildirildi.

Çiller: Peki milleti nasıl koruyacağız?
İSTANBUL Milliyet
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ülkede dört yıldır terörün bittiği bir dönem yaşandığını belirterek, "Ancak cezaevlerine düzenlenen operasyonlarla ülke harp yerine döndü. Sanki savaş var" dedi. Çiller, afta, kader mahkumlarının sevinmesi gerektiğini belirtti. "Milleti nasıl koruyacağız" diye soran Çiller, afla çıkanların çoğunluğunun eğitimsiz olduğunu, bunların topluma kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

İki günde 7 bin kişi özgürlüğüne kavuştu
ANKARA Milliyet
Şartla Salıverme Yasası’yla iki gün içerisinde toplam yedi bin 33 kişi özgürlüğüne kavuştu.
Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından mahkumların bayramı evlerinde geçirmeleri için çalışan infaz savcıları, iki gün içinde yedi bin 33 kişinin tahliye edilmesini sağladı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, bunlardan altı bin 904’ünün hükümlü, 129’unun da tutuklu olduğunu bildirdi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu tatilde Uludağ’da
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, bayram ve yılbaşı tatilini geçirmek üzere Uludağ’a geldi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla yaklaşık bir saat önce geldiği Bursa’dan, karayoluyla Uludağ’a geçti. Bayram ve yılbaşı tatilini eşiyle birlikte Uludağ’da geçireceği öğrenilen Kıvrıkoğlu, burada Türk Silahlı Kuvvetleri Kış Sporları Eğitim Merkezi’nde konaklayacak.

Af, Tansu Çiller ve Recai Kutan’a da yaradı
ANKARA ANKA
Af yasası FP lideri Recai Kutan ve DYP lideri Tansu Çiller’in yanı sıra birçok siyasiyi de haklarındaki fezlekeler nedeniyle sevindirdi. "Sapık Alevi" sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında fezleke hazırlanan Kutan, "din özgürlüğüne karşı cürümler" de af kapsamında bulunduğu için yargılanmaktan kurtuldu.
Affa her fırsatta karşı olduğunu açıklayan Çiller ile DYP’li Meral Akşener de orduya hakaret suçunu düzenleyen 158 ve 159. maddelerinin af kapsamı içinde olması nedeniyle sevinecekler arasında yer aldı.

Diyarbakır’da 4.8’lik deprem
Diyarbakır’da saat 13.30’da orta şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, merkez üssü Diyarbakır - Dicle olan depremin aletsel büyüklüğü 4.8 olarak ölçüldü. Yetkililer, can ve mal kaybının olmadığını belirtti. Vatandaşlar sarsıntı sırasında paniğe kapılıp sokağa çıktı. Dondurucu soğukta bekleyen halk uzun süre binalara giremedi.



SİYASET