Siyaset Savunmada değil taarruzda olacağız

Savunmada değil taarruzda olacağız

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır gezisinin ardından sürpriz yaparak Hakkari’ye geçen Başbakan, Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndaki askerlere “Artık savunmada değil taarruzda olacağız. Bu alçaklar neredeyse bulup etkisiz hale getireceğiz” diye konuştu

Savunmada değil taarruzda olacağız

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terörle mücadelede yepyeni bir yöntemi, yepyeni bir yol haritasını hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa onları bulup etkisiz hale getireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, önceki gün Diyarbakır ziyaretini tamamladıktan sonra sürpriz yapıp geç saatlerde, askeri helikopter ile Hakkari'ye gitti ve ilk olarak Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bu ziyarette Yıldırım'a harita üzerinden operasyonlarla ilgili bilgi verildi. Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra operasyonların sürdüğü Çukurca'ya geçti. Yıldırım'a burada 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel bilgi verdi. Operasyona yakın bölgede olduğunu, haberi alınca tugaya geldiğini ifade eden Tokel, "5 Ağustos'ta göreve başladık. Örgütün beklemediği zamanda, beklemediği şekilde operasyonları icra ederek bugüne kadar 200'e yakın terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdik" dedi.

Haberin Devamı

Askerlerle bir araya gelen Yıldırım, operasyonda elinden yaralanan bir askere "geçmiş olsun" dedi. Yıldırım askerlere şöyle hitap etti:

DAHA SIK GÖRECEKSİNİZ: Çok büyük bir iş yapıyorsunuz. Milletin duası desteği hep sizinle beraber. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizin sayenizde bu memleketin evlatları vatandaşları inşallah daha güzel günler görecek. İşiniz zor. Ama bir o kadar da kutsal bir görev yapıyorsunuz. Dolayısıyla hükümet olarak sizlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak ve bu operasyonda sizin moral değerlerinizi en üst düzeyde tutmak, bizim birinci vazifemiz. Bakanımız, malum bir değişiklik oldu, Süleyman bey başladı. İnşallah onu buralardan daha sık göreceksiniz.

YEPYENİ BİR YÖNTEM: Etrafımızda maalesef bir tezgah ile bir kuşatma ile karşı karşıyayız. Bizimle mertçe, açıkça mücadele edemeyenler, bu alçak terör örgütünü kullanmak suretiyle enerjimizi azaltmaya çalışıyorlar. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir yönteme, yepyeni bir yol haritasına girmiş bulunuyoruz. Bu da şudur. Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında, hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşama mecburiyetinde olmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra alınması gereken tedbirler de var. Bütün teknolojik imkanları da temin ediyoruz.

Haberin Devamı

HİZAYA GETİRECEĞİZ: Bu mücadelenin sonuç vermesinin en büyük şartı, hudut geçişlerinin kontrol altına alınması. İnşallah kısa sürede buraları hem sizlerin operasyonları hem de yapılacak diğer çalışmalarla kontrol altına alacağız ki ondan sonra bütün gücümüzü, yurt içinde bunların kümelendikleri 10-12 tane yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle inşallah memleketimizi yıllardır meşgul eden, enerjimizi tüketen bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz.