Siyaset ‘Sayın Başbakan radarla füzenin farkını biliyor’

‘Sayın Başbakan radarla füzenin farkını biliyor’

22.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kürecik’in füze kalkanı değil radar üssü olduğunu belirterek, kendisini cehaletle suçlamasına ilişkin, “Demek, Sayın Başbakan radarla füzeyi ayırma yeteneğine sahip” dedi

‘Sayın Başbakan radarla füzenin farkını biliyor’

Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri ile TBMM’de, basına kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantı çıkışında, gazetecilerin, Başbakan Erdoğan’ın, “Kürecik’te füze kalkanı değil radar üssü kurulduğu” yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, “Demek, Sayın Başbakan radarla füzeyi ayırma yeteneğine sahip. İyi, teşekkür ederim. Kendisini kutluyorum. Oranın bir radar üssü olduğu, halk arasında da İsrail kalkanı olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakan’ın bilmesi gerekir” diye konuştu.

‘Erdoğan vebal altında’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da, MYK?toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koç, “Perde arkasında, ABD talimatıyla İsrail’in güvenliğini Türkiye topraklarından sağlama sözü veren ve gereğini yerine getiren bir Başbakan, perde önünde mazlum Gazze, Filistin halkı için dökülen timsah gözyaşları. Tarih önünde, millet önünde Sayın Başbakan vebal altındadır” dedi.