Siyaset SDP Genel Başkanlığı'na Rıdvan Turan seçildi

SDP Genel Başkanlığı'na Rıdvan Turan seçildi

23.06.2009 - 12:00 | Son Güncellenme:

.

SDP Genel Başkanlığına Rıdvan Turan seçildi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) 2. Olağanüstü Konferans/Kongresinde SDP Genel Başkanlığına Rıdvan Turan seçildi.

Hüseyin Taka, Ekin Bodur ve Yeşim Ergün’ün divan heyetini oluşturduğu olağanüstü kongrede Gençlik Meclisleri ile ilgili tüzük değişikliklerinin onaylanmasının ardından seçimlere geçildi.

Yapılan seçimlerin ardından Parti Meclisi şu üyelerden oluştu: Atilla Aka, Ayşe Batumlu, Aziz Güler, Barışta Erdost, Begüm Oğuz, Burcugül Çubuk, Çağdaş Demirel, Çağlar Demiröz, Dilek Demirel, Döne Şahan, Ecevit Piroğlu, Ekin Bodur, Ekin Kement, Ersin Önsel, Fethi Çeliksöz, Güleren Eren, İlknur Tanrıverdi, İsmail Şengül, Mahmut Sürmeli, Mesut Kaya, Mustafa Kumral, Onur Meriç, Ozan Doyuran, Semra Uzunok, Serkan Tohumcu, Sultan Seçik, Tahir Ozan, Ufuk Çeri, Ulaş Bayraktaroğlu, Volkan Gültekin, Volkan Köse, Yakup K. Karabacak, Yaman Yıldız, Yasemin Deliduman ve Yeşim Ergün.

Parti Meclisinin fahri danışmanlıklarına ise Afşin Umar, Dilay İnkaya, Emine Öztürk, Hüseyin Gür, Kadir Yalınkılıç, Musa Piroğlu, Sema Kılıç, Semiha Yeşilova ve Yadigar Salihoğlu seçildiler.

Merkez Disiplin Kurulu Nurettin Aldemir, Gökben Algın, Leyla Ertaşoğlu, Nuriye Taka, Nezehat Öztürk, Seher Tahran ve Arzu Gezer’den oluştu.

Parti İçi Demokrasi Kuruluna Kubilay Mutlu, Ceren Özbudun, Günay Kubilay, Yılmaz Gürbüz, Adnan Akın, fahri danışmanlıklarına ise Mustafa Tarı ve Yaşar Tarakçı seçildi.

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Kongrede yaptığı konuşmada, Sosyalist Demokrasi Partisi’nin Ağustos 2002’de kuruluşundan bu yana çok önemli süreçlerden geçtiğini belirterek bu sürecin eleştirel analizini yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Turan SDP’nin hedefinin, programının 1. maddesinde de yazdığı gibi sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya olduğunu vurguladı. Konuşmasını "Oldukça önemli ve kritik bir süreçte bana verdiğiniz bu görevi devrim ve sosyalizme olan inancım doğrultusunda yerine getirmeye çalışacağım" diyerek tamamladı.