Siyaset ‘Seçilmişlerin değil atanmışların rejimi’

‘Seçilmişlerin değil atanmışların rejimi’

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, “Kuvvetler ayrılığı yoksa anayasa da yoktur. Yasaları istediğiniz kadar iyi yazın, eğer denetleyecek ve hakkınızı arayacak denetim mekanizması yoksa bir anlamı yoktur” dedi.

‘Seçilmişlerin değil  atanmışların rejimi’

Ressam Bedri Baykam’ın çağrısı üzerine Piramid Sanat’ta düzenlenen ‘Başkanlık dayatmasına hayır’ başlıklı söyleşide konuşan Kazan, “Yeni anayasaya göre, Cumhurbaşkanı kabine ile kendi yardımcısını atarken, halkın seçtiği kişilerden oluşan Meclis atanmışlar üzerinde hiçbir denetim hakkına sahip olmayacak. Tüm kilit görevlerde seçilmişler değil atanmışlar bulunuyor” dedi. Ataol Behramoğlu “Barolar, odalar, sendikalar, kadın örgütleri bunlar hep toplumdaki olumluluklardır. CHP’nin bütün topluma seslenen birleşik bir tavır sergilemesi gerekiyor. MHP’nin içindeki muhalifleri de birleştirici bir çağrı olmalı” dedi.
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Avukat Nazan Moroğlu ise, “Kadınlar, demokrasi ve laiklik olmadan nefes alamazlar” diyerek başladığı konuşmasında, “Aynı masaya oturmadığımız kadın grupları laikliği savunmaya başladı. Olumlulukları toplayarak, kavgayı bitirmemiz lazım” dedi. “Farz edelim Erdoğan ülkeye çağ atlatacak mükemmel bir lider” diyen Baykam ise, anayasal yapının tek kişi üstüne kurulmasının sakıncasına değinerek, “Yarın Erdoğan gider, ondan sonra bu rejimi devralacak kişi neler yapabilir kimse bilmiyor. Belki daha sonra Türkiye’nin başına bir çeşit Humeyni gelir” ifadesini kullandı.

Yazarlar