Siyaset Seçim oyuncak değil

Seçim oyuncak değil

29.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP liderinin “Ak Parti ByLock’çuları temizlemek için seçime gidebilir” iddiasını “akla ziyan” diye niteleyen Başbakan, “Zırt pırt seçim olmaz” diye konuştu

Seçim oyuncak değil

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Garnizon komutanlarının resmi törenlerde yer alamayacağına dair düzenlemenin sorulması üzerine Yıldırım, “Bu soruyu sormanız iyi oldu. Bildiğiniz gibi Jandarma, İçişleri’ne bağlandıktan sonra protokolde değişiklik oldu. O doğrultuda uygulamaya bir açıklık getirildi. Şöyle olacak; sadece jandarmanın yani alay komutanlıklarının olduğu illerde, çelenk koyma işi illerde valiler, belediye başkanı ve ilçelerde de kaymakam, belediye başkanı şeklinde olacak. Eğer; ilde ve ilçede silahlı kuvvetlerin de bir birliği varsa o zaman o komutan da çelenk koyabilecek ” dedi.
‘Belgesi varsa gelsin’
Kılıçdaroğlu’nun, “ByLock listesi savcılıklara temizlenerek gidiyor” iddiasına ilişkin, “Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Kendisinden beklediğimiz, böyle bir iddia varsa bunun belgelerini bize versin, gereğini yapalım. Bizim görevimiz suçluları, suçlu zanlılarını ayıklamak değil, hepsini derleyip toparlayıp adalete teslim etmek” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun, “Ak Parti’nin kendi içindeki ByLock’cuları temizlemek için seçime gidebileceği” yönünde sözlerin sorulması üzerine de Yıldırım, “Bu akla ziyan bir iştir. Suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır? Onları tutup adalete teslim etmektir doğru olan. Seçim oyuncak değil ki. Seçim demek bir yılın kaybı demektir. Zırt pırt seçim, milletin işi gücü yokta bizimle mi uğraşacak? Seçtik, işinize bakın memleketin işlerini düzeltin, terörle ilgili konuları halledin, memleketin gündeminde etrafımız ateş çemberi her gün terör örgütleri ile amansız mücadelemiz var, şehitlerimiz oluyor. Vatanın milletin beraberliği için topyekun bir gayret içerisindeyiz. Bütün bunlar ortadayken seçim nereden çıktı. Hele hele; FETÖ’cüleri temizlemek için seçim akla ziyan bir iş. Söylenen bir lafın yakışığı olması lazım” yanıtını verdi.
Diyarbakır sorusu
İncirlik’te darbe girişimi öncesi FETÖ ve PKK unsurlarının görüştüğü iddiasının sorulması üzerine Yıldırım, “Böyle bir iddia daha önce de basında yer aldı. Bu konuda savcılar gerekli tahkikatı yapıyor” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından belediye hizmetlerinin aksadığının ifade edilip, “kayyum atanacak mı” sorusu üzerine de Yıldırım, “Gözaltı süreci sona ermeden, bir atama yapmak söz konusu değil. Bu geçiş sürecinde valilik tabii ki, acil ihtiyaçları, çöplerin alınması için oradaki herkesi devreye sokabilir” diye konuştu.
F-35’lerin ilk teslimatı 2018’de
Başbakan Yıldırım, Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına ilk kez başkanlık etti. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in de katıldığı toplantıda, çok uluslu konsorsiyum kapsamında üretilen müşterek taarruz uçağı F-35’lerin ilk parti teslimatının 2018’den itibaren başlaması, ikinci parti siparişinin de yapılması kararlaştırıldı. ikinci parti teslimatının 2021-2022 arasında gerçekleşeceği kaydedildi.
‘Fırat Kalkanı’ndan sonra tek göçmen gelmedi’
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, asit yağmuru ihtimaline ilişkin, “Paniğe gerek yok. Acil önlem almamızı gerektirecek hiçbir şey yok. Adım adım gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.
Kaynak, ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle AFAD’da bir araya geldi. Musul’da DEAŞ’a karşı yürütülen operasyona değinen Kaynak, göç dalgasına karşı üç aşamalı bir planları olduğunu, hedefi göç edenleri Musul’daki güvenli bölgede tutarak, ihtiyaçları burada karşılamak olarak belirlediklerini kaydetti. Fırat Kalkanı Harekâtı başladığından bu yana Suriye’den tek bir göçmenin gelmediğini vurgulayan Kaynak, bunun “güvenli bölge” tezinin doğruluğunu ortaya koyduğunu belirtti.
‘Minarede kayma vardı’
Sultanahmet Camii’nin restore edileceğini duyuran Kaynak, “Bir minarede kayma vardı oradan başladı çalışma, orası bitmek üzere.Ama caminin restorasyonu aşan bir bakıma ihtiyacı olduğu anlaşıldı” dedi.