Siyaset Seçmen listesinde 17 bin mükerrer oy

Seçmen listesinde 17 bin mükerrer oy

14.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmen listesinde 17 bin mükerrer oy

Seçmen listesinde 17 bin mükerrer oy

       Seçmen kütüklerine kayıt işlemleri sırasında yurdun çeşitli bölgelerinde sorunlarla karşılaşıldı.
       Antalya'da Merkez 2 No'lu Seçim Kurulu'na yeni kayıt ve nakil işlemlerini yaptıracak yüzlerce vatandaş izdiham yüzünden güç durumda kaldı. Yeni kayıt yaptıracaklarla, nakil yaptıranlar arasında tartışma çıktı, ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Vatandaşlar, bazı adayların taraftarlarını kendi bölgelerine toplamaya çalıştıklarını iddia ettiler.
       Muğla, Fethiye'de de beldesinde oy kullanılmasını sağlamak için vatandaşlara boş ikametgah ilmühaberi dağıtan mahalle muhtarı Ahmet Gizli tutuklandı.
       CHP Şanlıurfa İl Başkanı Halil Paydaş, 2 ay önce İl Seçim Kurulu'ndan 10 bin sayfadan oluşan Hilvan ve Siverek'e ait seçmen kütüklerini alıp bilgisayarda incelediklerini, sonucun vahim olduğunu söyledi. Paydaş, ilk tesbitlere göre Şaınlıurfa genelinde mükerrer seçmen rakamının 17 bin 192 olduğunu bildirdi.
       İstanbul'un kalabalık nüfuslu bazı mahallelerinin muhtarları ise liste bilgilerindeki hatalardan şikayet ettiler.
       Siyavuşpaşa mahallesi muhtarı Bedrettin Deveci, 43 bin 6 yüz seçmenli mahallesinde en az üç bin kişinin kendilerinde kaydının bulunmadığını ifade ederken, 41 bin seçmenli Bahçelievler mahallesi muhtarı Şerif Tüzün seçmen listelerinde çok sayıda isim ve adresin doğru yazılmadığını söyledi. Muhtarlar, bu durumun 30 Kasım 1997'deki nüfus sayımında yapılan hatalardan kaynaklandığını belirttiler.