Siyaset Şener davası Der Spiegel’de

Şener davası Der Spiegel’de

13.07.2009 - 00:20 | Son Güncellenme:

Milliyet muhabiri Nedim Şener’nin “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” isimli kitabı nedeniyle 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması, Almanya’nın etkili siyasi dergilerinden Der Spiegel’e konu oldu.

Şener davası Der Spiegel’de

Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve devlet kurumlarına hakaret etmek suçlamarıyla açılan dava için, “Rahatsız edici ifşa” başlığını kullanan Der Spiegel şunları kaydetti:
“İstanbul Başsavcılığı, meslektaşı Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili etkili kitabı nedeniyle Şener hakkında 28 yıl, katil zanlısı Ogün Samast hakkında 20 yıl hapis cezası istiyor. Kendi ülkesindeki güvenlik güçlerine kafa tutan gazeteci, büyük bir riski göze alır.”
Dergi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 2.5 yıl önce sokak ortasında öldürüldüğünü, Şener’in de kitabında cinayetle ilgili ihmallere yer verdiğini anlattı.
Dergi, istihbarat birimlerinin cinayet planından aylar önce haberdar olduğunu, ancak buna rağmen saldırıyı önlemediği ve Ogün Samast’ı cinayete azmettiren kişinin de polise çalışan bir muhbir olduğu suçlamasının yapıldığını anımsattı.