Siyaset Şener: Yeni bir ekonomik programı lazım

Şener: Yeni bir ekonomik programı lazım

24.01.2010 - 14:12 | Son Güncellenme:

.

Şener: Yeni bir ekonomik programı lazım

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin demokrasiyi sindiremediğini öne sürerek, "Demokratik Açılım’dan söz edebilmek için, demokrasiden söz edebilmek için yönetenlerin demokrat olması lazım. Demokrasiyi anladıklarını göstermeleri gerekir" dedi.

Şener, partisince City Hotel’de düzenlenen, 5. İl Başkanları Olağan Toplantısı’nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidar ve muhalefet partileri arasında kavga olduğunu anlatan Şener, Türkiye’nin sorunlarının böyle bir ortamda çözülemeyeceğini, çözümün partisinde olduğunu ifade etti.

AK Parti iktidarının, 2007 seçimlerinden bu yana "iyi yaptılar" denilecek hiç bir uygulamasının olmadığını savunan Şener, krizin tüm Türkiye’yi etkisi altına aldığı bir dönemde, ekonomik programın yenilenmesi gerektiğini bildirdi.

Şener, şöyle devam etti: "Ülke ihtiyaçlarına uygun yeni bir ekonomik program yapılması gerekirken maalesef mevcut iktidar, IMF ile yeni bir stand-by anlaşması yapmak için hazırlık yapıyor. Kriz ortamları bir anlamda çalışan, yeni şeyler ortaya koymak isteyen, programını yenilemek isteyenler için önemli bir fırsattır, ancak dersine çalışmayan, ekonomik konularla uğraşmayan başbakan ve ekonomiden sorumlu bakanlar, nihayet IMF ile birlikte yürümek arayışına girmişlerdir. Eğer siz ödevinizi yapmazsanız, çalışmazsanız, ortaya yeni bir program koymazsanız, ’bu ülkenin ihtiyacı budur ve bunu karşılamak için şunları yapmam gerekir’ diye ilan etmezseniz hazır programı olanlara teslim olursunuz." Hükümetin, sorunları halkla el ele vererek çözmek yerine, demokratik hakları yok etmeye yönelik faaliyetler içerisinde olduğunu ileri süren Abdüllatif Şener, "Demokrasinin standardını düşüreceksiniz, demokrasiyi yerlerde süründüreceksiniz ve sonra Demokratik Açılım’dan söz edeceksiniz. Demokratik Açılım’dan söz edebilmek için, demokrasiden söz edebilmek için yönetenlerin demokrat olması lazım. Demokrasiyi anladıklarını göstermeleri gerekir" diye konuştu.

Türkiye’nin tütün üretmek yerine ithal ettiğine işaret eden Şener, hükümetin "rant dağıtmaktan vazgeçmesi gerektiğini" kaydetti.

Hükümeti, "Özelleştirme ve yabancılaştırma aşığı" olmakla suçlayan Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, "Başbakan, her şeyi özelleştirmeyi, her şeyi yabancılaştırmayı büyük bir tutku içerisinde istemektedir ve yapmaktadır" görüşünü dile getirdi.

Bankaların, stratejik tesislerin, yolların, tekel fabrikalarının ve enerji sektörünün "Başbakanın elinde yabancılaştırıldığını" savunan Şener, Başbakan Erdoğan’ın inşaat sektörünü ise kendisine bağlayarak devletleştirdiğini öne sürdü.

Şener, yeni anayasa konusuna da değinerek, anayasaların mutabakat metinleri olduğunu vurgulayarak, uzlaşma olmadan yeni bir anayasanın yapılamayacağını sözlerine ekledi.