Siyaset Şentop: Şehitleri asla unutmayacağız

Şentop: Şehitleri asla unutmayacağız

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle TBMM’de, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni” gerçekleşti. Törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Şentop: Şehitleri asla unutmayacağız

Şentop ve beraberindeki katılımcılar ilk olarak Meclis’te bombalanan alana karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim okundu. Şentop, milletin kararlılığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğiyle, darbe girişiminin mağlup edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Hain ve kanlı tertibin mağlup edilmesi için canlarını feda eden şehitlere rahmet, o gece yaralanan gazilere sıhhat ve hayırlı ömür dileyen Şentop, milletin, o geceki fedakarlıkları ve vatanperverlikleri asla unutmayacağını ifade etti.

Bundan 3 yıl önce Türkiye ve milli iradenin merkezi olan TBMM’nin, milletin ve devletin silahlarını gasbeden bir terör örgütünün darbe girişimine maruz kaldığını dile getiren Şentop, “15 Temmuz gecesi yüce ve gazi Meclis’in uğradığı saldırı, o saldırı karşısında milletvekillerimizin ve çalışanlarımızın gösterdiği direniş, milletimizin o gece bütün yurt sathında sergilediği kahramanlığın adeta bir hülasası gibidir. Aslında o gece bu yüce çatı altında darbeye karşı takınılan tavır, TBMM’nin milletle ne kadar uyum içinde olduğunun ve milli iradeyi ne kadar hakkaniyetle temsil ettiğinin apaçık delili olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Şentop, şöyle devam etti: “Bugün burada bir araya gelerek, düşmanların ve iş birlikçilerin hedefi olmuş bu yüce ve gazi Meclis’in muhkem bir hürriyet ve istiklal kalesi olarak dimdik ayakta olduğunu dünyaya bir defa daha ilan etmiş oluyoruz. İlan ettiğimiz bir diğer husus da milletimizin ve onun iradesine dayanan TBMM’nin, 100 yıl önce İstiklal Mücadelesi’nde ve 3 yıl önce darbeye karşı çıkarken yaptığı gibi vatanına yönelecek her tehdide karşı müteyakkız ve dirençli olduğudur.”

Şentop, sözlerini, “Vatan bölünmez. Millet yenilmez. Türkiye mağlup edilmez” diyerek tamamladı.