Siyaset Şentop yemekhane yasağını kaldırdı

Şentop yemekhane yasağını kaldırdı

26.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında ilk toplantısını yapan Meclis Başkanlık Divanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile TBMM arasında “muhataplık” sorunu gündeme geldi.

Şentop yemekhane yasağını kaldırdı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başta olmak üzere TBMM başkanvekilleri, “Cumhurbaşkanlığı ile bir köprü kurulması gerekiyor. Burada sağlık veya başka bir bakanlıkla ilgili milletvekili soru soruyor veya o konu tartışılıyor bunu cevaplayacak veya açıklayıcı bilgiyi verecek muhatap yok. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleşip kurumsallaşmasını istiyorsak, öncelikle Meclis’le arasında ortaya çıkan bu muhataplık ve boşluğun giderilmesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Toplantıda, milletvekillerinin odalarında ve Meclis kulisinde sigara içmeleri de tartışıldı. Milletvekillerinin Meclis bahçesindeki sigara bölümlerine gitmeleri gerektiği uyarıldığı anlatıldı. Ancak Genel Kurul salonuna uzak olması nedeniyle vekillerin bunu tercih etmeyip, çay ocağının bulunduğu boşlukta sigara içtikleri, oradaki koltukların kaldırılmasına rağmen bu tutumlarını sürdürdükleri dile getirildi. Milletvekillerinin en uygun sigara yerinin neresi olacağı konusunda farklı öneriler gündeme geldi. Meclis fuayesinin iki kanadında bulunan camekanlı boşlukların değerlendirilebileceği önerildi. Ancak oranın 15 Temmuz gecesi bombalanması nedeniyle uygun düşmeyeceği ifade edildi. Şentop’un ilk kararlarından biri ise, TBMM’de gazetecilerin milletvekilleriyle birlikte yemek yediği ana bina yemekhanesine ilişkin yasağı kaldırmak oldu.