Siyaset Şeyhmus ÇAKAN, Reşat UZUN, Ahmet ALTINTAŞ - ŞANLIURFA

Şeyhmus ÇAKAN, Reşat UZUN, Ahmet ALTINTAŞ - ŞANLIURFA

09.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Susurluk skandalından sonra ilk kez memleketi Siverek'e giden Sedat Bucak'ı havaalanında yaklaşık sekiz bin hemşehrisi karşıladı.

Şeyhmus ÇAKAN, Reşat UZUN, Ahmet ALTINTAŞ - ŞANLIURFA

DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak Susurluk kazasından sonra ilk kez memleketi Siverek'e geldi. Bayramı Siverek'te geçirek olan Bucak'ı havalanında yaklaşık sekiz bin hemşehrisi tarafından iki inek ve 10 koyun kurban edilerek karşılandı.
Bucak'ın Siverek'e geleceği haberinin duyulmasıyla dün sabah erken saatlerde hemşehrileri otomobil konvoyu oluşturarak Şanlıurfa'ya akın etti. Uçağın ineceği saatlerde havaalanında karşılama için bekleyenlerin sayısı 8 bine ulaştı. Bucak'ı karşılayanlar arasında, DYP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Hatipoğlu, DYP Siverek İlçe Başkanı kardeşi Ahmet Bucak, Hilvan'ın DYP'li Belediye Başkanı Mustafa Bayık, MHP İl Başkanı Feridun Öncel de vardı.
Bucak için iki inekle 10 koyun kurban ederek kanını alnına süren Siverekliler, "Vur vur inlesin, Mesut Yılmaz dinlesin", "Ağamız hoş geldin" sloganları attı.
Gazetecilerin Susurluk'la ilgili sorularını yanıtlamayan Bucak, "Benim memleketim Urfa, yerim Siverek'tir. Bayramı halkımla içiçe geçireceğim. Beni böyle karşımaları çok duygulandırdı. Bir kafes içinde yaşamıyoruz, halkımızla birlikteyiz. Benim halkımın beni ne kadar sevdiği burada görülmektedir" dedi.
Bucak Siverek'e yaklaşık iki bin araçlık konvoy eşliğinde gitti. Konvoyunun önü, Aslanlı köyünden yola çıkan yurttaşlarca kesilirken, köy korucuları Bucak'ı kalaşnikolarla havaya ateş açarak karşıladı. Burada da 10 koyun kurban edildi. Yol boyunca konvoydaki dört araç kaza yaptı. Kazalarda ölen, ya da yaralanının olmadı.
Bucak, Siverek DYP İlçe Binası önünde de üç deve, beş dana ve 10 koyun kesilerek karşılandı. Siverekliler, "Seninle gurur duyuyoruz", "Geçmiş olsun ağa" sloganları attı. Coşkulu karşılamadan memnun olan Bucak, "Hepinize teşekkür ediyorum. Buralara kadar geldiniz. Hepinizi seviyorum" dedi.
Bucak daha sonra Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki baba evine geldi. Basın mensuplarını evinde ağırlayan Bucak, hemşehrilerinin geçmiş olsun dileklerini kabul etti.
Uzun bir aradan sonra oğluyla bir araya gelen Müzeyyen Bucak, oğlunun suçlu olmadığını, suçlu olsa eve kabul etmeyeceğini söyledi. Oğlunun Siverek'e gelmesinden çok mutlu olduğunu belirten Müzeyyen Bucak duygularını şöyle dile getirdi:
"Oğulma kavuştuğum için çok sevinçliyim. Oğlumu çok iyi tanıyorum. Merhametlidir, ülkesine hizmet etmek için onur mücadelesi veriyor. Türkiye değil kim ne derse desin oğlum suçlu değil. 10 köyümüz var, hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Yıllık gelirimiz 300 milyar. Oğlumun bir şey yaptığını bilsem eve bırakmam. Medyaya karşı değilim onlar duyduklarını yazdılar. Kırgında değiliz. Ülke bütünlüğü için oğlum büyük mücadele verdi."