Siyaset 'Sıfır Atık Projesi benim hayallerimin ötesine geçti'

'Sıfır Atık Projesi benim hayallerimin ötesine geçti'

11.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2017 yılında himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin, uluslararası başarılara imza attığını söyledi.

Sıfır Atık Projesi benim hayallerimin ötesine geçti

 

Projenin ülkemizde yediden yetmişe herkes tarafından bilindiğine şahitlik ettiğini belirten Erdoğan, "Bu bizi çok sevindiren, ülkemiz adına önemli bir kazanım. Sıfır Atık Projesi benim hayallerimin çok daha ötesine geçti" dedi. Erdoğan "Projemizin başladığı 2017 yılından 2022 yılı ocak ayına kadar geçen sürede 16.5 milyon ton kağıt-karton, 4.1 milyon ton plastik, 1.7 milyon ton cam, 0.4 milyon ton metal olmak üzere yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Sıfır Atık Projesi başladığında geri kazanım oranının yüzde 13 olduğunu, halihazırda bu oranın yüzde 22.4 civarlarına çıktığını kaydeden Erdoğan, "2023'te geri kazanım oranımızı yüzde 35'e çıkarmayı hedefliyoruz. Sıfır atığın yaygınlaştırılması ve yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesinde öncü rolü kadınlar üstleniyor" diye konuştu.

"Sadece ülkemizin değil, tüm bölgenin geleceği iklim değişikliğiyle mücadelede doğru ve hızlı adımları atmaya bağlı" diyen Erdoğan "Biz de bu konuda bölgede liderlik ediyoruz. Sıfır Atık Projesi’ni sadece ülkemiz sınırları içinde ele almıyoruz. İklim değişikliği ile mücadele tüm dünyanın ortak hareket etmesi gereken bir alan olmalı. Dolayısıyla hem ülkemizin hem de dünyanın geleceği için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.