Siyaset ‘Sığınmacılar ülkemizin yumuşak karnı oldu’

‘Sığınmacılar ülkemizin yumuşak karnı oldu’

11.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sığınmacı meselesinin ülkemizin yumuşak karnı haline geldiğini, bu meselenin kaşınmasıyla ilgili bir tertip ve tezgah planlanmakta olduğunu iddia etti.

‘Sığınmacılar ülkemizin yumuşak karnı oldu’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YARIN KOMŞUMUZ OLACAK: Sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı, istismara müsait bir zaafı haline gelmiştir. Ülkemizde misafir olan sığınmacılara cephe açmak, sosyal ve ekonomik hayattan tecrit etmek anlamına gelmemelidir, bize göre de gelmeyecektir. Nihayetinde Suriyeli sığınmacılar bugün misafirimizse, yarın komşumuz olacaklardır.

GENEL EF MÜHİM BİR GELİŞME: Suriye Devlet Başkanı’nın 30 Nisan’da ilan ettiği genel af mühim bir gelişmedir. Hükümetin uygulayacağı her politikayı sonuna kadar destekleyeceğimiz bilinmelidir... Hiçbir sığınmacıyı elinde hançerle bekleyenlere teslim edemeyiz. Böylesi bir vahşete ortak olamayız. Türk milliyetçiliği yabancı düşmanlığını elinin tersi ile iter.

HANGİ MELANETİN ÜMİDİ: Geçtiğimiz hafta nefret ve öfkesine hakim olamayan marjinalleşmiş siyasetçiler tarafından İçişleri Bakanımızın hedef alınması milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır. Terörle mücadelede büyük başarısı olan bir bakanı ve onun şahsında hükümeti parmak sallayarak tehdit etmek utanç verici bir alçalma halidir. Teröristlerin dahi cesaret edemediği protestolarla İçişleri Bakanı’mıza saldırmak su katılmamış edepsizliktir, densizlik ve terbiyesizliktir. Bakanı’mıza ismiyle hitap edip erkeklik hatırlatması yapan ve aklınca meydan okumaya kadar işi götürenler öncelikle hangi melanetin ümidi, hangi kumpasın figüranı olduklarını düşünmelidir.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU’NA TEPKİ: (Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turu) Trabzon ve Rize’de belediye bütçesiyle dar katılımlı mitingler düzenlemesi ortamı tekrar kızıştırmış, 6+1 formatlı masaya baskı kurmuştur. İstanbul’un şehremini bayram Karadeniz’de ne aramıştır? Şayet genel seçim adayı olmak arzusundaysa, dış bir tasarım veya tembihat almışsa, ideal bir seçimdir... İstanbul, İstanbul olalı böylesi bir zillet, böylesi bir hezimet ne görmüş ne yaşamıştır. Vız gelecek tırıs gidecek olan İmamoğlu’dur.

NEŞENİ İMAMOĞLU KAÇIRDI: Kılıçdaroğlu, ‘bayramı karamsar geçirdik. Gülümsemeyi unuttuk’ diye mesaj yayımlamış. Sayın Kılıçdaroğlu, neşeni kaçıran, seni karamsarlığa iten asıl sebep İBB Başkanlığı makamında oturan zattan başkası değildir.

Yazarlar